Een Marokkaanse zithoek inrichten - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Een Marokkaanse zithoek inrichten

Marokkaanse sfeer

Houdt u wel van een unieke inrichting in uw huis met veel mooie kleuren en een uitnodigende uitstraling? Dan is een Marokkaanse zithoek echt iets voor u! Een Marokkaanse zithoek wordt gekenmerkt door de echte Marokkaanse hoekbank, ook wel de sedari of sdader genoemd. Deze stijl zithoek wordt zowel in traditionele vorm als in moderne update steeds populairder in Nederland. Wij van Hoekbanken.nl vertellen er graag meer over!

Kenmerkende Marokkaanse zithoek

Kenmerkende aan een traditionele Marokkaanse zithoek is dus die unieke bank. Maar hoe verschilt hij eigenlijk van andere hoekbanken? Wat meteen opvalt aan de sedari is dat hij veel groter is dan de ‘normale’ Nederlandse bank. Zo is het niet een L-vormige hoekbank, maar een U-vorm. Dat betekent dat er ontzettend veel zitplek is in een Marokkaanse zithoek. De bank heeft een houten geraamte waar sierlijke, kleurrijke kussen op geplaatst worden met mooie patronen. Omdat de bank meestal tegen een muur geplaatst wordt, zijn er veel varianten zonder rugleuning. Tegen de muur worden dan beklede kussens geplaatst om de zitplek comfortabel te maken.

Een moderne update

Vindt u de Marokkaanse stijl ook zo mooi, maar is een complete Marokkaanse zithoek misschien iets te veel? Met de stijlvolle banken van Hoekbanken.nl geeft u de traditionele Marokkaanse zithoek een moderne update. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld terecht voor een prachtige leren U-vorm hoekbank. Deze is lekker groot, zodat onverwacht bezoek geen probleem is. Bovendien is hij diep waardoor u er heerlijk op kunt loungen. Het stijlvolle leer geeft de bank echter een moderne indruk. Is de kleur en het stof juist wat u aantrekt in een Marokkaanse zithoek? Dan kiest u voor een stoffen hoekbank. Deze bieden wij in heel veel verschillende kleuren. Er zit dus altijd een bij die precies bij uw stijl past.

De juiste accessoires

U maakt uw Marokkaanse zithoek helemaal af met de juiste accessoires. Wanneer u gekozen heeft voor een leren U-vorm hoekbank raden wij u aan om hem te combineren met kussens in felle kleuren en unieke patronen. Neem ook eens een kijkje in ons assortiment aan vloerkleden. Zo reflecteert u de gezellige Marokkaanse stijl. Wanneer uw oog gevallen is op een van onze kleurrijke stoffen banken raden we aan om die te combineren met kussens in natuurlijke tinten met een mooi patroon om rust te creëren.

Bank van Hoekbanken.nl

Wanneer u een Marokkaanse zithoek wilt stijlen kunt u dus terecht bij Hoekbanken.nl voor een mooie hoekbank. Hier op de site vindt u ons ruime assortiment aan banken en accessoires. We nodigen u ook van harte uit in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Maar vooraf echter wel een afspraak via 035-5338784 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas. U kunt ook mailen naar info@hoekbanken.nl. Bij Hoekbanken.nl vindt u gegarandeerd de stijlvolle bank voor uw Marokkaanse zithoek!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?