Tips voor het inrichten van uw kamer met een hoeksalon - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Tips Voor Het Inrichten Van Uw Kamer Met Een Hoeksalon

Tips voor het inrichten van uw kamer met een hoeksalon

Vier tips voor een hoeksalon in uw interieur

Het is tegenwoordig een ware trend: in de meest moderne interieurs vindt u de hoeksalon terug. Denkt u er ook over om dit stijlvolle (en bovendien zeer comfortabele) type bank toe te passen in uw woning? Wij van Hoekbanken.nl geven een aantal interieurtips hoe u de hoeksalon perfect bij de rest van uw interieur kunt laten passen!

Tip 1: Kies de juiste afmetingen

De afmetingen van uw hoeksalon hebben een zeer grote invloed op uw interieur. Wanneer u een kleine kamer heeft, kunt u daar niet een gigantische u-vormige hoeksalon in plaatsen zonder dat dit rommelig uitziet. Gelukkig is er ook een kleine hoeksalon te verkrijgen voor wat minder ruimtelijke kamers. Zorg er altijd voor dat u makkelijk langs de hoeksalon kunt lopen, en zorg ervoor dat hij niet helemaal tegen de muur aan staat (een afstand van zo’n 20 centimeter is over het algemeen voldoende.

Tip 2: Zorg dat de chaise longue aan de juiste kant zit

Kenmerkend aan de hoeksalon is natuurlijk de chaise longue: het ‘uitstekende’ gedeelte van de bank. Vaak is dit gedeelte niet verplaatsbaar en moet u dus goed nadenken over aan welke kant u de chaise longue wilt hebben. Houd hierbij rekening met de looproutes in de kamer. Ook vanaf welk punt u graag tv kijkt speelt mee met de beslissing of u de chaise longue aan de linker- of de rechterkant van de hoeksalon wilt plaatsen. Wilt u toch wel kunnen afwisselen? Kies dan voor een bank met een hocker. Dit is een verplaatsbaar voetstuk.

Tip 3: Plaats de hoeksalon goed op het vloerkleed

Een vloerkleed op de grond is de ideale manier om in uw woning eenheid te creëren. Een trendy, stijlvolle keuze van vloerkleden is het doorlopend geometrisch patroon. Hiermee creëert u rust en sfeer. Bij een geometrisch patroon valt het echter wel meteen op als de hoeksalon scheef staat. Plaats hem dus goed op het vloerkleed. Kiest u voor een leren hoeksalon? Wissel het dan af met een zacht tapijt.

Tip 4: Maak het geheel af met accessoires

Uw hoeksalon maakt u pas helemaal af met mooie accessoires. Kies bijvoorbeeld voor stijlvolle kussens in een leuke kleur of patroon. Wilt u niet snel uitgekeken raken op de hoeksalon? Kies dan juist voor een ingetogen kleur. Met de juiste accessoires creëert u ook diepte in de ruimte. Dit doe je bijvoorbeeld door een side table met wat leuke accessoires achter de bank te plaatsen. Wanneer u graag op de hoeksalon met uw benen hoog ligt en een boek aan het lezen bent, is het ook fijn om goed licht te hebben. Kies daarom voor een vloerlamp die u achter de bank plaatst.

Vind uw hoekasalon

Wilt u met onze tips uw woning inrichten met een mooie hoeksalon? Dan kunt u zeker terecht bij Hoekbanken.nl. Hier op onze website vindt u een ruim aanbod met de mooiste hoeksalons. Wij heten u ook van harte welkom in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem voor een afspraak eerst contact op. Dat doet u voor de showroom in Hilversum via 035-5338784 of voor die in Oud-Alblas 06-30635648. U kunt ons ook via de mail bereiken door een bericht te sturen naar info@hoekbanken.nl. De hoeksalon die perfect bij uw interieur past vindt u bij Hoekbanken.nl!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?