Leren hoekbanken

Hoekbanken.nl levert leren hoekbanken in verschillende stoffen, kleuren en vormen, daarnaast zijn de leren hoekbanken goedkoop en dus voordelig geprijsd, vaak is er wel een leren hoekbank in de aanbieding in bijvoorbeeld de kleur antraciet, zwart, wit,beige blauw cognac, creme, of bruin Wilt u echt leder leder of toch liever een synthetische versie van leer? Door het ruime aanbod van Hoekbanken.nl hebben wij gegarandeerd een leren hoekbank op afbetaling die bij u past. vaak zijn de leren hoekbanken met hoge rug op voorraad en anders duurt het ongeveer 8 weken voordat we uw keuze in huis hebben  en kunnen afleveren op uw huisadres in bijvoorbeeld Utrecht, Apeldoorn, Arnhem, Bussum Huizen, en Amersfoort

Meubels in het leer, welke soort moet ik gebruiken en waar moet ik op letten?

Voor meubels wordt meestal runderleer gebruikt. er zijn meerdere winkels die lederen hoekbanken aanbieden denk daarbij aan Piet Klerkx, populiers, Ikea Zaandam en Ikea Nijmegen. De verschillen in leer komen tot stand door de verschillende processen van looien en afwerken, ook noemt elke fabrikant of leverancier de leersoorten anders waardoor  soorten moeilijk zijn te vergelijken. Galardo / Semian / Madras / Nature / Anilux / Soleda / Waxaniline zijn voorbeelden van meerdere handelsnamen.

wij geven hieronder een uitleg over een aantal basis leersoorten voor, elk van deze leersoorten kunnen weer onderverdeeld worden in verschillende kwaliteiten

Runderleder wordt het meest gebruikt

75% van de leren meubels wordt gemaakt van koeien- of stierenhuiden. Dit komt voornamelijk door de oppervlakte van de huid (tussen de 4 en 6 m2), dit maakt verwerking van meubels makkelijker.

Om uw hoekbank betaalbaarder te maken wordt vaak “Splitleer” gebruikt.

De runderhuid wordt dan in twee lagen verdeeld ; de onderlaag heet dan “splitleer”. Dit kom je dus vaak op de achter- of zijkant van goedkopere leren banken tegen.

Nappa

Nappa leer is een heel exclusief kwaliteit meubelleer; deze wordt gemaakt van het “nerfleer” van runderhuid. Meestal zijn deze huiden chroom gelooid en door en door geverfd.

Kalfsleder

Een gehele bank kan bijna niet helemaal van kalfsleer zijn omdat de oppervlakte van een kalfshuid eigenlijk te klein is om te kunnen verwerken op een bankstel. Meestal worden kleinere runderhuiden uit ontwikkelingslanden verkocht als kalfshuiden.

Nubuck

Dit is een erg kwetsbare leersoort. Dit komt doordat na het looiproces de mooiere nerfhuiden worden opgeruwd, waardoor het meubelleer zachter wordt maar kwetsbaarder. Het is prachtig echter schoonhouden heel moeilijk.

Suede

Deze leersoort zul je niet in de meubelbrache vinden. Voor Suede wordt de “vleeskant” van de huid opgeruwd; je krijgt daardoor een ruwere uitstraling dan bij Nubuckleer en is eveneens zeer kwetsbaar.

Schapenleer

Schapenleer is wat dunner als runderleer, waardoor het sneller beschadigd. De vezelstructuur is wat losser. Schapenleer heeft hetzelfde looi proces als Aniline leer (zie hieronder) Het nadeel is dat het leer snel kan verkleuren. Om het meubel mooi te houden moet je dus regelmatig onderhoud plegen. Door de kleine afmeting van de schapenhuid zijn ze minder geschikt voor meubels. Voornamelijk worden de huiden daarom gebruikt voor fauteuils of een kleine bank.

Aniline leer

Aniline leer is de beste kwaliteit leer dat er bestaat; men noemt het ook wel “volnerf” leer. Doordat maar 10% van de huid in aanmerking komt als anilineleer is het kostbaar. De huid wordt met de beste leerverf  door en door geverfd en daarna voorzien van een beschermlaagje waardoor het vocht- en olie afstotend wordt. Het leer voelt warm, comfortabel, soepel en zacht aan.

Semi aniline leer

Het verschil met aniline leer is o.a. de behandeling. Het leer wordt aan het eind behandeld met een klein beschermlaagje ter bescherming tegen vocht en vuil. Het leer heeft ondanks de egalere kleur een prachtige uitstraling. Door de finish is semi aniline leer makkelijk in onderhoud en ook al wordt het meubel intensief gebruikt, de bank heeft een lange levensduur.

Gelakt leer

Om te voorkomen dat er geen kleurverschillen ontstaan en om intensief gebruik mogelijk te maken wordt het leer voorzien van een finish met voldoende dekking.  Het leer is uitermate gebruiksvriendelijk omdat de laklaag het leer beschermt tegen inwerking van vocht, transpiratie en vet.

Genoeg soorten leer om de juiste keuze te maken komt u een keer proefzitten op een van onze leren hoekbanken Oud Alblas of Hilversum

Klik hier voor alle adressen

Proef de sfeer in onze winkels & bekijk onze film

Hoekbanken.nl login

Door middel van een hoekbanken.nl account kunt u snel en eenvoudig uw bestelling plaatsen.

Service & Contact

Heeft u vragen of wilt u graag een passend interieuradvies ontvangen? Hoekbanken.nl staat voor u klaar! Kort samengevat staat Hoekbanken.nl voor:

  • Korte levertijden, betaalbare prijzen;
  • Hoekbanken.nl is de goedkoopste online meubelwinkel in Nederland;
  • Bij ons kunt in termijnen betalen.

Voor een overzicht van al onze vestigingen klik hier.