Zo zorgt u ervoor dat uw bank langer mooi blijft - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Zo Zorgt U Ervoor Dat Uw Bank Langer Mooi Blijft

Zo zorgt u ervoor dat uw bank langer mooi blijft

Juist onderhouden van uw bank

Heeft u net een mooi nieuwe hoekbank gekocht bij Hoekbanken.nl? Dan wilt u natuurlijk dat deze bank ook zo lang mogelijk als nieuw blijft. Dat doet u door de bank op de juiste manier te onderhouden. Per materiaal verschilt het hoe u de bank het beste kunt onderhouden. Wij geven u graag enkele tips voor het onderhoud van uw hoekbank.

Leren bank

Heeft u gekozen voor een leren bank? Dan is het belangrijk om de bank maandelijks even schoon te maken met een speciale leerreiniger (welke het meest geschikt is, is afhankelijk van het soort leer, neem hiervoor contact op) of een sopje van water en groene zeep. Gebruik hierbij altijd een schone zeem, of een zeem die u alleen gebruikt om de bank mee schoon te maken. Daarbij adviseren we om het regelmatig even af te nemen met een zachte doek en om de bank te stofzuigen met de borstel van de stofzuiger.

Bank met lederlook

Wanneer u een bank heeft met lederlook, of kunstleer, gaat het onderhoud ongeveer op dezelfde manier. Neem de bank regelmatig even af met een vochtige (schone) spons en zeem. Wij adviseren om gedistilleerd of gekookt (en natuurlijk afgekoeld) water te gebruiken. Zo is er geen risico op kalkaanslag. Er zijn ook speciale middelen voor het onderhoud van kunstleer die u ongeveer maandelijks kunt gebruiken. Voor een bank van echt leer of kunstleer hebben we overigens nog de volgende tips om hem zo lang mogelijk als nieuw te houden:

 • Scherpe objecten zoals pennen, haken aan kleding en de nagels van dieren, kunnen scheuren in het leer veroorzaken. Zorg dus dat de bank hiermee niet in contact komt.
 • Drukwerk (kranten, tijdschriften, etc.) kunnen inkt afgeven op uw meubelstuk.
 • Ook spijkerbroeken kunnen zorgen voor afdrukken.
 • Zorg ervoor dat de bank niet in direct zonlicht staat. Dan gaat hij verkleuren.
 • Ga niet altijd op een plek zitten. Deze plek kan inzakken. Ga bijvoorbeeld afwisselend op de linker- en rechterkant van de bank zitten.

Stoffen bank

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat u een mooie stoffen bank bij Hoekbanken.nl gekocht heeft. Dan is het belangrijk om de bank eerst stofvrij te maken voordat u hem gaat reiniger. Dat doet u door eerst goed te stofzuigen. Vervolgens gebruikt u een reinigingsmiddel dat geschikt is voor het gebruik op de stoffen bank. Elke stof is anders, en moet dus ook schoongemaakt worden met een ander middel. Wilt u advies over welk middel het meest geschikt is voor uw bank? Neem hiervoor even contact op met onze specialisten. Heeft u last van vlekken op je stoffen bank? Lees onze tips hier dan eens. Laat na het reinigen de bank goed drogen. U kunt de bank na het reinigen nog beschermen met een preventieve textiel protector. Hiermee zorgt u ervoor dat vlekken minder goed door het stof kunnen dringen, en ze dus eenvoudiger te verwijderen zijn. Vraag onze specialisten om meer informatie.

Persoonlijk advies over het onderhoud van uw bank

Bent u op zoek naar persoonlijk advies over het onderhouden van uw bank? Neem dan contact op met onze specialisten. Dat doet u door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl of door te bellen naar 06-29577794 voor onze showroom in Hilversum, of 06-30635648 voor de vestiging in Oud-Alblas. De experts van Hoekbanken.nl geven u graag advies over het onderhoud van uw bank.

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?