Zo onderhoud jij je nieuwe leren bank - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Zo Onderhoud Jij Je Nieuwe Leren Bank

Zo onderhoud jij je nieuwe leren bank

Hoe moet ik mijn lederen bank onderhouden

Wanneer je een leren bank hebt gekocht, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Om ervoor te zorgen dat jouw bank er na tien jaar nog steeds als nieuw uitziet, hebben wij een aantal handige onderhoudstips.

Het reinigen van het leer

Reinigen is natuurlijk iets anders dan onderhoud, maar desondanks niet minder belangrijk. Om ervoor te zorgen dat jouw bank er mooi blijft uitzien, is het belangrijk om de bank regelmatig schoon te maken met een speciale leerreiniger of een sopje van water en groene zeep. Op deze manier voorkom je dat vuil, zweet of speeksel in de bank dringt, waardoor de kleur van het leer vaal wordt.

Vergeet na verloop van tijd niet om het leder (opnieuw) in te vetten. Het sopje en de leerreiniger hebben namelijk een ontvettende werking, waardoor de bank kan uitdrogen.

Voorkom een te warme ruimte

Om te voorkomen dat het leder uitdroogt, raden wij aan om een temperatuur tussen de 18 en 22 graden aan te houden in de ruimte waar de bank staat. Let er hierbij wel op dat je het bankstel niet naast de radiator of kachel plaatst. Is er geen andere plek in huis waar de bank geplaatst kan worden? Zorg er dan voor dat er genoeg ruimte is tussen de warmtebron en de bank, zodat de lucht kan circuleren.

Zorg voor een goede luchtvochtigheid

Het klinkt misschien een klein beetje zweverig: de luchtvochtigheid in een woning. Toch is het van groot belang om deze op peil te houden, om te voorkomen dat het leer scheurt omdat het te veel is uitgedroogd. Probeer de luchtvochtigheid in jouw woning tussen de 45 en 55% te houden. Je kunt het percentage eenvoudig meten met behulp van een hygrometer.

Vet je bank op tijd in!

Om te voorkomen dat het leder begint te barsten of uitdroogt, raden wij aan om de bank regelmatig in te vetten. Je kunt eenvoudig controleren of jouw bank een extra onderhoudsbeurt nodig heeft: wrijf met je handen over het leer heen. Gaat dit stroef? Dan is het tijd om je bank in te vetten.

Heb je nog geen leren bank, maar wil je er graag een aanschaffen? In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod leren hoekbanken. Natuurlijk kun je ook een bezoek brengen aan onze showroom in ’t Gooi of Rotterdam.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?