Zo maakt u een moodboard voor uw interieur - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Zo Maakt U Een Moodboard Voor Uw Interieur

Zo maakt u een moodboard voor uw interieur

Ontdek uw eigen stijl met een moodboard

Wanneer u uw interieur een make-over gaat geven, is het een slim idee om vooraf een moodboard te maken. Hierop zet u alle dingen die u mooi vindt, en waar u zich door wilt laten inspireren bij het kiezen van bijvoorbeeld nieuwe meubelstukken of accessoires voor uw woning. Maar hoe begint u met het maken van zo’n moodboard? Hoekbanken.nl geeft er in dit blog handige tips voor.

Online of op papier?

De eerste stap is om te beslissen of u een moodboard op papier wilt maken, of dat u er toch voor kiest om het moodboard digitaal op te stellen. Er zijn verschillende digitale bronnen waar u met een moodboard aan de slag kunt gaan. Zo kunt u bijvoorbeeld Photoshop of InDesign gebruiken. Een handige gratis optie is Canva, maar ook met Word of Powerpoint is een moodboard maken geen probleem. Natuurlijk kunt u ook gewoon met pen en papier aan de slag.

Verzamelen

Vervolgens gaat u aan de slag met verzamelen van materialen die u zouden kunnen inspireren. Hierbij kunt u denken aan woontijdschriften, kleurstalen in winkels, interieur blogs of sites zoals Pinterest. Maar u kunt zich ook laten inspireren door dingen die niet per se met interieur te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van de natuur, of aan mooie quotes. Vaak roepen die ook een gevoel op dat u zou kunnen recreëren in uw interieur.

Selecteren en vormgeven

Wanneer u genoeg materialen verzameld heeft, gaat u aan de slag met het selecteren van de dingen die u mooi vindt door deze op het moodboard vorm te geven. Heeft u bijvoorbeeld drie bankstellen gevonden die u mooi vindt, en twee verschillende vloerkleden. Leg de plaatjes naast elkaar en kijk welke combinatie u het mooiste vindt staan. Past dit ook bij het behang dat u mooi vindt? En hoe komt het er als een geheel uit te zien? Wanneer u een selectie gemaakt heeft, plakt u alles op uw moodboard. Zo heeft u vervolgens een helder beeld van uw hoe uw interieur eruit komt te zien.

Realiseer uw moodboard bij Hoekbanken.nl

En dan is het natuurlijk tijd om te winkelen! Bij Hoekbanken.nl vindt u ongetwijfeld de meubels die perfect bij uw moodboard passen. Die bestelt u eenvoudig in onze webshop. Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen. Wanneer het weer toegestaan is, heten we u van harte welkom in onze webshop. Neem voordat u langskomt wel even contact met ons op. Dat doet u door hier op de site het contactformulier in te vullen. Ook telefonisch zijn we te bereiken via 06-29577794 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas of stuur een mail naar info@hoekbanken.nl.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?