Zo kiest u het juiste tapijt voor uw interieur - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Zo Kiest U Het Juiste Tapijt Voor Uw Interieur

Zo kiest u het juiste tapijt voor uw interieur

Vloerkleed kiezen is niet eenvoudig

Bent u op zoek naar het perfecte vloerkleed voor uw woning? Dat is zeker niet eenvoudig. Een tapijt vinden dat helemaal bij uw interieur past is ontzettend moeilijk. Daarom geeft Hoekbanken.nl enkele tips die uw zoektocht (hopelijk) wat makkelijker zullen maken.

Waar moet het tapijt aan voldoen?

Ten eerste is het belangrijk om een lijstje te maken waar het vloerkleed precies aan moet voldoen. Dan hebben we het nog niet over de kleur of de grootte van het tapijt, maar meer praktische elementen. Bedenk waar het vloerkleed komt te liggen. Is het in de eetkamer? Dan bent u op zoek naar een tapijt waar kruimels bijvoorbeeld makkelijk uit verwijderd kunnen worden. Heeft u kinderen? Dan gaat u op zoek naar een vloerkleed waar vlekken relatief makkelijk uit verwijderd kunnen worden.

De juiste grootte

Vervolgens is het belangrijk om de grootte van het vloerkleed te bepalen. Een te groot tapijt zal de kamer namelijk helemaal overheersen, en de ruimte er veel kleiner uit doen zien. Een te klein vloerkleed past echter ook helemaal niet in de ruimte. Het zal er dan namelijk ontzettend verloren uitzien. Bovendien moet u erop letten dat het tapijt de deuren niet blokkeert. Over het algemeen kunt u deze richtlijnen aanhouden voor het bepalen van de grootte van uw vloerkleed:

 • Woonkamer: meet uw bankstel en tel er 20 tot 30 centimeter aan de linker- en rechterkant bij op.
 • Slaapkamer: kies een kleed dat aan beide kanten van het bed uitsteekt, of leg het kleed zo neer dat het voor ⅓ onder het bed ligt om een optische verlenging van het bed te creëren.
 • Hal: kies een lang vloerkleed of een loper. Voor een lange smalle hal zijn meerdere kleedjes beter omdat de ruimte anders nog langer lijkt. Zorg dat links en rechts een ruimte van ongeveer 15 centimeter overblijft.

Kleur en materiaal

De laatste stap is het uitkiezen van het kleur en materiaal van het vloerkleed. Waarschijnlijk heeft u tijdens de eerste stap al ontdekt naar welk materiaal uw voorkeur uit gaat. Wij adviseren om niet te strak te denken, maar juist met de ruimte te spelen. Kies bijvoorbeeld voor een hoogpolig tapijt in een strakke moderne inrichting om te voorkomen dat de ruimte kil aanvoelt. Of speel met een combinatie van kleuren en patronen voor een unieke inrichting. In een kamer waar al veel kleur te vinden is, is het juist verstandig om een subtieler model te kiezen die de ruimte een geheel maakt. Welke kleur en materiaal u kiest, is volledig afhankelijk van uw smaak.

Bestel uw tapijt bij Hoekbanken.nl!

Bij Hoekbanken.nl vindt u de mooiste tapijten. Wij bezorgen ze snel bij u thuis. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Wanneer het weer toegestaan is, heten we u ook van harte welkom in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem voor u langskomt wel even contact op voor een afspraak. Dat kan door hier op de site het contactformulier in te vullen. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 06-29577794 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas of stuur een mail naar info@hoekbanken.nl.

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?