Zo kiest u een matras dat bij u past - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Zo Kiest U Een Matras Dat Bij U Past

Zo kiest u een matras dat bij u past

Matras dat voor u geschikt is

Bij Hoekbanken.nl kunt, naast natuurlijk de mooiste hoekbanken, ook terecht voor uw nieuwe matras. Wij leveren verschillende soorten matrassen voor een zeer scherpe prijs. Maar waar moet u eigenlijk op letten voordat u een matras koopt? Daar vertellen we in dit blog graag wat meer over.

Geschikt voor uw lichaam

Wat nu precies het ‘beste matras’ is, is heel erg lastig te zeggen. Dat komt omdat ieder lichaam anders is, en iedereen dus ook een andere soort matras nodig heeft. Het belangrijkste is dat u een matras kiest dat geschikt is voor uw lichaam. Verschillende lichaamskenmerken die invloed hebben op de aankoop van een matras zijn bijvoorbeeld lengte en gewicht. Ook is het belangrijk om te letten op de houding waarin u slaapt. Deze heeft ook invloed op de keuze voor uw matras. Heeft u last van gewrichtsproblemen, rugklachten of allergieën? Let dan ook op dat u een matras kiest die hiervoor geschikt is.

Materiaal van het matras

Wanneer u een matras koopt, moet u er dus op letten dat het materiaal voor u geschikt is. Matrassen kunnen van verschillende materialen gemaakt worden, die elk geschikt zijn voor een ander lichaamstype. Er zijn zes verschillende soorten materialen voor matrassen:

 • Polyether
 • Latex
 • Koudschuim
 • Pocket matrassen
 • Lucht matrassen
 • Binnenvering matrassen

Wanneer u contact opneemt met Hoekbanken.nl, vertellen we u graag meer over de matrassen die we beschikbaar hebben.

Matras of boxspring?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een boxspring. Dit is eigenlijk letterlijk een bak met springveren. Hiertussen zit er loze ruimte, die voor extra ventilatie zorgt. Voorheen werden boxsprings alleen in hotels gebruikt, maar tegenwoordig zijn ze ook een heel veel woningen te vinden. Veel mensen kiezen voor een boxspring vanwege het hoge comfort. In sommige gevallen moet er echter bovenop de boxspring wel nog een apart matras gelegd worden. Bij Hoekbanken.nl kunt u terecht voor zowel een gewoon matras als een boxspring.

Kom proefliggen

Het beste wat u kunt doen voor het kopen van een matras, is om hem eerst te testen. Kom daarom proefliggen in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas! Neem van tevoren wel even contact met ons op. Dat doet u door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl of door te bellen naar 06-29577794 voor onze showroom in Hilversum, of 06-30635648 voor de vestiging in Oud-Alblas. Wij zorgen ervoor dat u met een matras van Hoekbanken.nl weer geniet van uw nachtrust!

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?