Welke woonstijl past bij u? - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Welke woonstijl past bij u?

Zoveel mensen, zoveel smaken en dat gaat ook zeker op voor het interieur. Gaat u voor landelijk, modern of liever klassiek? Wij zetten de belangrijkste kenmerken van vier woonstijlen op een rijtje.

Een landelijke woonstijl

De landelijke woonstijl is heel populair in Nederland. De stijl staat bekend om zijn comfortabele, romantische manier van wonen en brengt veel rust en gezelligheid met zich mee. Vooral het kleurgebruik speelt een belangrijke rol bij het landelijk wonen. Om een goede basis te creëren zijn de kleuren gebroken wit, witgrijs en taupe geschikt. De meubels en accessoires die bij deze woonstijl passen zijn een grote bank waar u lekker in wegzakt, een eikenhouten tafel, rieten manden en kaarsen. Tip: kleed de bank aan door er linnen en katoenen kussens op te leggen, voor een gezellige en knusse uitstraling.

Een moderne of industriële woonstijl

De ideale locatie voor een moderne of industriële woonstijl is een oud fabriekspand, een grote loft of een stadsappartement. Zodra de ruimte maar groot en open is, is de liefhebber van de moderne of industriële woonstijl helemaal in zijn sas. De stijl staat bekend om zijn strakke lijnen, eenvoud en minimalisme. Doordat de eenvoud overheerst is het materiaalgebruik van de vloeren, meubels en accessoires van groot belang. Ga bijvoorbeeld voor een grove leren bank met een stalen eetkamertafel en creëer meerdere verlichtingspunten voor een spannende touch.

De klassieke woonstijl

Door het woord ‘klassiek’ wordt u snel op het verkeerde been gezet als het om deze woonstijl gaat. Deze stijl staat namelijk voor luxe, glamour en barok als in over-the-top kroonluchters en oversized meubels. Door te kiezen voor opvallende materialen en kleuren als goud, zilver, paars en zwart creëert u een basis voor de klassieke woonstijl. Qua inrichting zit u helemaal goed met een stoffen bank in barokstijl, uitbundige accessoires en een glimmende kroonluchter met veel kristallen.

De exotische woonstijl

Een woonstijl voor de echte durfal: bij deze stijl worden landen als India, Afrika en het Midden-Oosten als inspiratiebron gezien. Het is een mix van exotische prints, borduursels, verschillend stofgebruik en specerijkleuren zoals aubergine, azuurblauw en oranje,. Het is belangrijk om de basis van het interieur rustig te houden, zodat u zich kunt uitleven met de accessoires die u heeft meegenomen uit exotische landen. Een goed basisitem voor uw interieur is een stoffen bank met een vintagelook, het liefst in een specerijkleur als okergeel. U maakt het geheel helemaal af door een kleed uit een ver land niet op de grond neer te leggen, maar aan de muur te hangen.

Welke woonstijl spreekt u het meeste aan? Eén ding is zeker: hoekbanken.nl heeft voor elke woonstijl een geschikte bank. Bekijk hier ons uitgebreide assortiment.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?