Wat is het juiste schuimrubber voor mijn bank? - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Wat is het juiste schuimrubber voor mijn bank?

Is uw bank aan vervanging toe?

Houd dan rekening met het schuimrubber in de bank. Het schuim is namelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, met diverse voor- én nadelen.

Houd rekening met het soortelijke gewicht
De vulmaterialen die het meest gebruikt worden voor uw bank zijn polyether, koudschuim en pantera. Het is echter afhankelijk van uw wensen welke schuimsoort het beste bij uw droombank past. Vindt u bijvoorbeeld een hoog comfort en veerkracht belangrijk? Of gaat uw voorkeur uit naar schuim met een lange levensduur?

Om erachter te komen welk schuim het beste bij uw wensen aansluit, kunt u kijken naar het soortelijk gewicht – ook wel ‘SG’ genoemd –  van het schuimrubber. Hoe hoger het getal van het SG is, hoe beter de kwaliteit van het schuim is. Zo is bijvoorbeeld schuimrubber met SG 35 aanzienlijk duurzamer dan SG 8. Deze materialen zijn echter verkrijgbaar in verschillende hardheden en stevigheden. Tevens geeft de hoogte van dit getal ook de levensduur van het zitgedeelte weer. Wanneer een goede zitkwaliteit hoog bij u in het vaandel staat, raden wij aan om voor een SG van minimaal 35 te gaan.

Uitgelicht: de meest populaire vulmaterialen

Naast het SG van het schuim is het handig om de voor- en nadelen van de veel gekozen vulmaterialen te kennen. Neem bijvoorbeeld polyether; deze schuimsoort is het goedkoopste alternatief van de drie. Polyether is aantrekkelijk geprijsd, doordat het schuim minder lang meegaat bij veel en intensief gebruik van de zitkussens. Om te genieten van een zo hoog mogelijk comfort raden wij een SG van 40 aan.

Hecht u juist veel waarde aan de kwaliteit van het schuim en comfort? Kies dan voor koudschuim. Dit materiaal heeft een lange levensduur en veel veerkracht.  Een ander bijkomend voordeel van koudschuim is dat het vlamvertragend is.

Voor de echte luxepaarden onder ons is er pantera, ook wel comfortschuim genoemd. Het vulmateriaal staat bekend om de zeer lange levensduur. De zitkussens gaan namelijk nog langer mee dan de stoffering van het bankstel.

Bezoek onze showroom in ’t Gooi of Rotterdam

Kom het verschil tussen de verschillende soorten schuimrubber testen in één van onze showrooms. Onze professionele adviseurs adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?