Wat is de sta-op-stoel, en wat zijn de voordelen? - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Wat Is De Sta-op-stoel, En Wat Zijn De Voordelen?

Wat is de sta-op-stoel, en wat zijn de voordelen?

Alles over deze unieke fauteuils

Bij Hoekbanken.nl kunt u terecht voor een comfortabele, mooie sta-op-stoel. Maar wat is zo’n sta-op-stoel eigenlijk precies? En wat zijn er nu de voordelen van? Wij vertellen u graag meer over de details van deze fauteuils, en wat ze zo uniek maakt. Overigens bestelt u een mooie sta-op-stoel eenvoudig online hier op de site van Hoekbanken.nl.

Wat is een sta-op-stoel?

Een sta-op-stoel, of sta-op-fauteuil, is een uniek type stoel die door middel van een elektromotor naar voren kan kantelen. Zo brengt de stoel u van een zit- naar een sta positie. Bovendien is het door deze stoel veel makkelijker om te gaan zitten. Ze begeleiden uw lichaam eigenlijk bij het gaan zitten en opstaan, en zorgen ervoor dat u zelf geen kracht hoeft te gebruiken in uw armen, en dat er veel minder druk komt te staan op uw bovenbenen. U verspilt dus geen onnodige energie. Dit gaat niet ten kosten van comfort, want sta-op-stoelen staan bekend als zeer comfortabele fauteuils. Een goede sta-op-stoel is bijna niet te onderscheiden van een ‘gewone’ fauteuil, en is dan ook een zeer stijlvolle toevoeging aan uw woning.

De voordelen van de fauteuil

Voor het gemak hebben wij de voordelen van de sta-op-stoel nog even voor u op een rijtje gezet:

 • De sta-op-stoel vergemakkelijkt het opstaan
 • Hij maakt het ook eenvoudiger om te gaan zitten
 • U bent niet meer afhankelijk van anderen
 • De fauteuil heeft een zeer hoog zitcomfort
 • Hij is in veel verschillende modellen, materialen en kleuren te verkrijgen, waardoor er altijd een stoel bij zit die bij uw interieur past

Let hierop bij uw aankoop

Wanneer u een sta-op-stoel wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Zo raden wij u aan om een fauteuil te kopen die ook een hoofd- en neksteun heeft. Dat zorgt voor extra ondersteuning van uw lichaam, en een verhoogd zitcomfort. Ook is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u met uw voeten op de grond kunt zitten zodat u geen kramp krijgt en u ook geen slapende benen krijgt. U moet dus opletten dat u een stoel kiest die bij uw lengte past. Tenslotte moet u bij uw aankoop goed letten op de hoogte van de armleuningen. Hier moet u comfortabel op kunnen steunen zonder dat uw schouders optrekken, en ze mogen u niet hinderen bij het bewegen. Wel moeten ze op de juiste hoogte zitten zodat ze ondersteuning bieden bij het opstaan.

Bezoek onze showroom, en ervaar de stoel zelf

Wanneer u op zoek bent naar een mooie sta-op-stoel voor een scherpe prijs, bent u bij Hoeknanken.nl aan het juiste adres. Wilt u onze stoelen uitproberen, en kijken of er een bij u past? Breng dan een bezoek aan onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem voordat u dit doet wel even contact met ons op, zodat wij de fauteuil klaar kunnen zetten. Dat doet u door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl of door te bellen naar 06-29577794 voor onze showroom in Hilversum, of 06-30635648 voor de vestiging in Oud-Alblas. Voor u het weet ervaart u zelf het gemak van een comfortabele sta-op-stoel.

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?