Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoekbank? - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Waar Moet Je Op Letten Bij De Aanschaf Van Een Hoekbank?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een hoekbank?

De bank is misschien wel het belangrijkste meubelstuk in ons huis, aangezien die veel ruimte in beslag neemt en we er veel tijd op doorbrengen. Dit meubelstuk moet er daarom niet alleen goed uitzien, maar ook comfortabel zitten. Een hoekbank is een heel fijne bank, omdat hij lekker ruim is en vaak heerlijk zit. Maar waar moet je nu precies op letten als je een hoekbank koopt?

Een bank gaat gemiddeld iets meer dan 8 jaar mee. Het is dus belangrijk om goed na te denken over de aanschaf van een hoekbank. De maat, het materiaal en de vorm zijn zaken waar rekening mee gehouden moeten worden.

De maat van de hoekbank

De nieuwe hoekbank moet natuurlijk wel in de woonkamer passen, dus de maat is een belangrijk punt om rekening mee te houden. Hoekbanken lijken in de showroom vaak kleiner dan ze zijn, omdat ze hier in een grote ruimte staan. Daarnaast staan ze meestal tussen een groot aantal andere banken, wat een vertekend beeld kan opleveren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de loopruimte en met eventuele (kast)deuren die nog open moeten. Meet daarom altijd de beschikbare ruimte en de bank op, zodat je zeker weet dat het gaat passen.

Het comfort van de gekozen zitbank

Gemiddeld brengt een mens 4 uur per dag op de bank door. Een bank moet dus wel comfortabel zijn! Houd in je keuze rekening met de manier waarop jij de bank gebruikt. Lees je vaak een boek, of krijg je vaak bezoek? Dan is het handig om een bank te nemen die vooral lekker zit en niet te diep is. Denk daarbij aan de Allure hoekbank met verstelbare rugleuning. Wanneer je liever hangend of liggend een filmpje kijkt, is het juist belangrijk dat de bank lekker diep en zacht is, zodat je er goed in weg kunt zakken, een goed voorbeeld van een dergelijke bank is de hoekbank Firenca van UrbanSofa

Het materiaal waarmee het bankstel is bekleed

Ook bij de materiaalkeuze is het belangrijk om rekening te houden met de manier waarop jij je bank het meeste gebruikt. Nuttig jij regelmatig je avondeten op de bank of heb je jonge kinderen (of huisdieren)? Dan is het verstandig om een bank te kiezen van (nep)leer. Eventuele vlekken kun je bij een leren bank makkelijker verwijderen dan bij een stoffen bank. Een bank met afneembare en wasbare hoezen is ook een optie als u bang bent voor vlekken.

Wanneer je hebt bedacht welke maat, wat voor materiaal en welke vorm hoekbank voor jou het meest geschikt zijn, kun je een kijkje nemen in onze webshop om de perfecte bank uit te zoeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om langs te komen in een van onze showrooms.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?