Waar je op moet letten bij het kopen van een bankstel - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Waar Je Op Moet Letten Bij Het Kopen Van Een Bankstel

Waar je op moet letten bij het kopen van een bankstel

Een diepe zit of een lekkere hoge leuning, een moderne bank of juist een plofbank, stel uzelf de juiste vragen wanneer u een bank gaat kopen. De bank is het meest opvallende en zeker het belangrijkste meubelstuk in huis. En omdat je niet elk jaar een nieuwe koopt, komt het erop aan een goede bank te kiezen. Koopt u de bank in het leer? In de winkel zag de bank er een stuk kleiner uit?Stel uzelf de volgende vragen, en u vindt de juiste bank:

Vraag 1: Hoe wil ik mijn hoek slaapbank Hilversum gaan gebruiken?

Dit is de belangrijkste vraag die u zich moet stellen. Wat gaat u allemaal doen op uw nieuwe bank. Bepaal eerst het model, de kleur en het materiaal. Wat ons als “ bankstellen verkoper” opvalt is dat veel mensen hun bank uitzoeken vanaf een plaatje, Terwijl comfort en gebruiksgemak net zo belangrijk zijn.’
Comfort is voor iedere persoon anders: de een wil een lage rug, de ander een diepe zitting en juist een hoge rug (zie ook vraag 2). Hier komt u alleen achter door de bank eerst uit te proberen. Maar doe dan niet door kaarsrecht met uw jas nog aan op de bank te gaan zitten,’ Alsof je bij jezelf op bezoek bent.’ Hoe zit je thuis op de bank? En wat doet je dan? Kijkt je televisie? Leest je de krant? Eet je op de bank? Zit uw partner naast je? En hoe zit hij of zij erbij?
Wat je meestal ziet is dat de man hangt op de bank, de vrouw zit ernaast of zit op een aparte fauteuil met haar benen onder zich gevouwen. ‘Je hebt dan de mogelijkheid om een bank met ronde, diepe hoeken te kiezen, de man is meestal langer, hij kan dan wat schuin in de hoek hangen en de vrouw past daar goed naast.’ veruit de meeste mensen hangen of liggen op hun bank. Overwin uw schroom en test de bank dan ook zo uit in de winkel.

Vraag 2: Wat moeten de afmetingen zijn van mijn nieuwe hoek slaapbank Hilversum?

 

Let op, in de winkel lijkt een bank vaak kleiner dan in uw huiskamer. Informeer voor de aankoop dan ook naar de maten en maak een juiste plattegrond van uw huiskamer. ZitAxi kan u daar bij helpen. Om een juiste inschatting te maken van de afnetingen van de nieuwe bank kunt u ook eens keiezen om kranten neer te leggen op de plaats war de bank moet komen. Geef uw meubels de ruimte die ze verdienen, ‘Koop eerst een bank, kijk hoe die staat en ga dan op zoek naar een fauteuil of tafel. Beter is om niet alles in een keer te kopen.
Ook uw eigen afmetingen zijn van belang voor de gewenste grootte van de bank. De aangeboden lifestyle bankstellen zijn vaak erg laag en hebben een diep zitvlak van 70 centimeter of meer. Als je niet zo lang bent, moet je je benen optrekken, want anders zit het voor geen meter.’ Meestal willen ouderen en lange mensen een wat hogere rug met daarbij behorende zittingen. ZitAxi adviseert dan ook om een rolmaat mee te nemen naar de winkel. ‘Ga vanaf de achterkant van het zitkussen, over het kussen naar de grond. Is de afstand meer dan 1 meter, dan zit je niet prettig op deze bank
Hoe bepaal je de hoogte van de zitting: ga recht op de bank zitten. Wanneer uw voeten de grond niet raken, dan is de zitting te hoog. De hoogte van de armleuningen is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Liggen is prettiger op lage en een beetje ronde armleuningen, wanneer dit niet het geval is en u wil tochliggen zorg dan dat u een bank neemt die langer is dan uw lichaamslengte, zodat u gemakkelijk tussen de leuning in kunt liggen.

Vraag 3: Welke kleur moet ik als hoekbank kiezen?

 

Kies de kleur waar u het meeste van houd dit is niet de mode kleur van dit seizoen maar een kleur waar u altijd al voor bent gevallen. ZitAxi adviseert een bank te nemen in een neutrale kleur de bijpassende fauteuil en of kussens mogen wel in een modekleur, de bank gaat daardoor langer mee.
Verder zijn er praktische argumenten: gemêleerd is het beste op donkere kleuren zie je minder dan op lichte, Nadeel van een donkere kleur is dat de bank erg aanwezig is in uw huiskamer. Helemaal wanneer de bank niet op hoge poten staat maar direct op de grond kan de bank erg zwaar ogen, kies dan voor een bank waar je onderdoor kunt kijken.’ Tip: zorg voor minimaal 10 centimeter ruimte onder de bank, dit maakt stofzuigen onder de bank gemakkelijker.
Gaat uw voorkeur toch uit naar een witte bank, overweeg er dan een met losse hoezen die gereinigd kunnen worden. Voor het ereinigen van deze hoezen adviseren wij u om altijd te kiezen voor chemische reiniging door een gespecialiseerde stomerij Informeer bij aankoop of de stof is behandeld met een beschermende coatinglaag: die kan er door chemische reiniging afgaan.

Vraag 4: Welk materiaal kiest u op uw nieuwe zitbank?

 

U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een bankstel met ganzendons in de kussens. ‘Zo’n plofbank die je tegenwoordig veel ziet.’ Het probleem is dat wanneer u aan de zware kant bent u al na een paar maanden op de vering komt te zitten. Veel zachte plofbanken moeten geregeld worden opgeschud om de veren of schuimvlokken van elkaar te krijgen. Doet u dat een paar maanden niet, dan is het zo over met het ploffen.

De allerbeste kussenvulling is zogeheten koudschuim. In Koudschuim zitten cellen die heel lang hun veerkracht behouden.’ Kussens worden ook wel gevuld met veel goedkoper en kwalitatief iets minder polyesterschuim.Wat bekleding betreft, zijn kunststofmaterialen en leer het sterkst en het makkelijkst in onderhoud. Kunststof heeft een slechte reputatie, maar de leatherlook van tegenwoordig is van een veel betere kwaliteit dan die van vroeger een goede keus zou kunnen zijn alcantara, deze is strek makkelijk zschoon te maken en voelt nog zacht aan ook.’ Voor leer geldt helaas dat het mooiste en duurste meubelleer (zogeheten anilineleer) het kwetsbaarst is. Madras Leer met een zwaardere beschermlaag is minder gevoelig voor vocht, transpiratie en vet.
Staar u niet blind op het beperkte winkelaanbod. Meestal kan er veel meer in materiaal en kleur dan wat in de showroom wordt getoond.’ Vraag het aan onze gespecialiseerde verkopers Er zijn bovendien grote prijsverschillen: een leren bank is duurder dan een stoffen bank in hetzelfde model. De dragende delen van het frame van een goed gemaakte bank zijn van beukenhout of metaal, bij goedkope modellen wordt gerecycled vlokkenplaat gebruikt.Voor de productie is Hout het gemakkelijkst, maar met metaal kun je meer rondingen en vormen maken.

Vraag 5: Uit welke vering kan ik kiezen bij de aanschaf van een hoek slaapbank Hilversum?

Er zijn drie verschillende veringen: no sag (Engels voor ‘niet zakken’), singels en boxspring (dubbele vering) in zitting én kussens zitten dan springveren, net als in een boxspringbed. Grote, klassieke banken hebben vaak zo’n vering.
In de meeste moderne banken zitten singels of no sag. Singels zijn heel sterke elastieken banden in de lengte van de bank. No sag-veren zijn stalen golvende veren die met een machine in de diepte van de zitting zijn gezet. No sag-vering is in de regel kwalitatief beter, maar kost ook meer. Singels worden met de hand vastgezet in de bank, en zijn kwalitatief het minste.

U hoeft in de winkel niet zelf onder de bank te gaan liggen, een goed merk vermeldt het soort vering in de productinformatie. Uiteraard kan de verkoper het u vertellen. Hij Informeert u ook over de garantievoorwaarden.

Met service vragen kunt u altijd terecht bij een van onze vestigingen telefonisch of via de mail, ook met vragen over bankstellen die u niet bij ons heeft gekochtWaar je op moet letten bij het kopen van een bankstel

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?