Voor welk materiaal kiest u bij het kopen van een hoekbank - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Voor welk materiaal kiest u bij het kopen van een hoekbank

Bij de keuze voor een nieuwe (hoek)bank heeft u niet alleen te maken met de kleur en/of vorm maar ook met het materiaal van de bank. Waar kunt u op letten bij de aanschaf van een nieuwe bank?

Houd rekening met verschil in gebruik

Het ene huishouden zweert bij een stoffen bank en een paar huizen verderop kunnen ze niet zonder lederen variant.  De voorkeur verschilt echter per persoon en het gebruiksgemak speelt daarbij een belangrijke rol. Bij het testen van een nieuwe bank in een meubelzaak is het dan ook aan te raden om zo te gaan zitten op de bank zoals u dat thuis ook het liefste doet.

Belangrijke aandachtspunten bij de keuze voor een hoekbank

Onderhoudsgemak speelt bij deze keuze een belangrijke rol maar een bank moet natuurlijk ook vooral lekker zitten. Andere punten waar u op kunt letten bij de keuze voor een stoffen dan wel lederen hoekbank zijn:

Comfort
Na een drukke werkdag zijn er veel mensen die graag op de bank gaan zitten om bijvoorbeeld tv te kijken of een boek te lezen. Dat kan op een bank waar u heerlijk in wegzakt maar ook op een bank die iets steviger aanvoelt. Over het algemeen geeft een stoffen bank het gevoel dat je er een beetje in weg kunt kruipen. Een lederen bank zorgt meestal voor een wat rechtere houding. Houd daarom in uw achterhoofd op welke momenten u de bank het meest zult gebruiken.

Design
De uitstraling van uw bank is voor een groot deel bepalend voor het interieur van de kamer. Door gebruik te maken van stof met een patroon of reliëf zal de bank al snel overheersend worden. De meeste hoekbanken zijn daarom gemaakt van een stof met een patroon dat makkelijk te combineren is met de rest van het interieur. Een leuk voorbeeld van een hoekbank die laat zien dat een subtiel patroon prima kan werken, is deze elementenbank.

Kleur
Kleuren als taupe, zwart en antraciet zijn neutraal. Er kan echter ook voor bijvoorbeeld een knalrode of okergeel meubel worden gekozen. Bij leer is er wat minder keus wat betreft kleur en design maar daar staat tegenover dat een lederen bank vaak tijdloos is omdat het geen patronen bevat. Een bank met een patroon gaat sneller uit de tijd. Met een strakke lederen bank kunt u het huis makkelijk een modernere uitstraling geven. Kies bijvoorbeeld een mooie loungebank.

Vering
Het is niet zichtbaar maar wel van invloed op het zitcomfort van de bank: de vering. Er zijn drie verschillende soorten vering, te weten: boxspring, singels en no sag. De boxspring is een springvering met een onderstel, singles zijn banden die gespannen worden en no sag is een zigzagveer. In de meeste moderne banken wordt gebruik gemaakt van singels of no sag.

De verschillende veringen zorgen voor een verschillend uiterlijk. Als u een bank met bolle kussens wilt, zijn bolle nosagveringen de beste optie. Deze zorgen namelijk voor bolle kussens en geven de minste plooivorming. Bij vlakke nosagveren of singelbanden ziet de bank er strakker uit. De bank vertoont echter ook eerder plooien. Een bank met boxspring heeft dubbele vering. Zowel in de zitting als de kussens zitten dan springveren. Twijfelt u welke soort vering een bank heeft? Op de bank zelf staat veelal vermeld welke soort vering er is gebruikt en anders kan een goede verkoper u dat vertellen.

Voorbeelden van hoekbanken

Bent u op zoek naar een hoekbank van stof of een hoekbank van leder? Neem een kijkje in ons assortiment of  kom langs in een van onze winkels.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?