Vlekken op uw hoekbank wat kun je er aan doen! - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Vlekken Op Uw Hoekbank Wat Kun Je Er Aan Doen!

Vlekken op uw hoekbank wat kun je er aan doen!

Oh nee er zit een vlek op mijn bankstel wat nu!

Voordat je aan dure schoonmaakmiddelen begint heb ik wel een paar tips voor sommige vlekken.

 

1. Maak je bankstel vrij van stof en kruimels

Het is verstandig om je bank stofvrij te houden door met het stofzuigen je bank ook af en toe mee te nemen en , indien je losse kussens hebt, deze af en toe uit te kloppen. Doordat er stof in je kussens komt krijg je bij het schoonmaken van een vlek vaak kringen rond de schoongemaakte vlek.

2. Bankstel reinigen met shampoo

Wanneer je een stoffen bankstel hebt is shampoo een heel geschikt schoonmaakmiddel.

Breng onverdund de shampoo op de vlek aan en masseer dit met een vochtige doek of spons goed in.

Zodra de shampoo gaat schuimen, kun je met een droge en absorberende doek de shampoo verwijderen van de bank.

Laat de vlek goed drogen en je zult zien dat de vlek op je bank zo goed als verdwenen is.

 

3. Simpel sopje soda om je bankstel schoon te maken

Soda is ook een goed middel om je bank schoon te maken. Doe een paar scheppen soda in heet water en laat dit goed oplossen. Gebruik een spons om je bank of stoel met dit sopje af te nemen.

Dep de schoongemaakte oppervlaktes droog met een doek en je hele bank heeft een flinke oppepper gekregen. Deze manier van schoonmaken werkt niet specifiek bij hardnekkige vlekken, maar is meer bedoeld om het gehele bankstel een opfrisbeurt te geven.

4. Inktvlekken

Met kinderen is een intvlek of een penstreep gauw gemaakt op je mooie bank of stoel. Niet getreurd er is een eenvoudig huis-tuin-keukenmiddeltje voor. Melk “de witte motor”. Doop een doekje in wat melk en dep hiermee over de inktvlek op de bank.

Door het vet in de melk, in combinatie met de inkt verdwijnt de vlek. Reinig de bank hierna met een droge doek en eventueel een beetje soda (zie tip hierboven) en als het goed is is de vlek verdwenen.

De vlek insmeren met Tandpasta en gelijk met een nat doekje schoonwrijven. Werkt ook perfect.

Ossegal zeep kun je ook gebruiken; even zacht in borstelen en weg inkt.

5. Kauwgom

Nee hé denk je mijn hele bank naar de …..

Pindakaas is het proberen waard.

Smeer een flinke laag van deze notenpasta op de kauwgomvlek en laat het even intrekken pas op kom niet met de pasta op de rest van de bank want er zit olie in pindkaas! Was daarna de losse bankstel hoes  op 40 graden en haal het geheel schoon uit de was!

 

Azijn en een magnetron werkt ook heel goed. Doe een bakje met azijn in de magnetron en laat het heet worden. Breng een beetje van de hete azijn aan op de vlek. Gebruik vervolgens een tandenborstel om het eraf te krabben. Binnen no- time is je bankhoes kauwgomvrij.

 

Als je losse kussens hebt en de hoes kan eraf dan kun de hoes met de kauwgom in de Vriezer stoppen. De kou zorgt ervoor dat de kauwgom hard wordt en dat je het er makkelijk van af kunt schrapen. Voor het beste resultaat laat je de hoes 24 uur in de vriezer zitten.

 

6. Kaarsvet vlekken!

Neem de stijkbout en keuken- of wc papier. Haal zoveel mogelijk harde kaarsvet weg en leg vervolgens het papier op de vlek en ga er met een niet te hete stijkbout over heen. Je ziet de vet in het papier trekken. Herhaal totdat het kaarsvet is verdwenen.

 

7. Grasvlekken

Ossegalzeep of groene zeep is een ideaal schoonmaak middels voor grasvlekken.

 

8. Bloedvlekken

Voor bloedvlekken adviseer ik wederom melk. Door melk over de bloedvlek te gieten en vervolgens weg te wrijven met een droge doek verwijder je al het bloed.

 

9. Nagelak

Helaas is nagelak heel moeilijk om te verwijderen. Aceton is een middel waarmee je nagelak oplost maar het is ook heel agressief dus de kans dat je de boel verpest is groot.

Bij een lederen of lederlook bank heb je geluk: meestal kan je de vlek nog goed wegkrijgen als de vlek nat is. Dep met een absorberend doekje zo snel mogelijk de nagellak weg. Mocht dit niet lukken dan kun je het met een klein druppeltje olijfolie nog proberen. Poets daarna nog na met een doekje met zo min mogelijk water.

Is je bank van stof? Spuit een beetje hairspray op de vlek en borstel of veeg niet maar probeer de vlek met plukkende beweging er uit te trekken, zodat je de restjes nagellak niet dieper de stof induwt.

 

10. Vlek weghalen met een strijkijzer

Als je alles hebt geprobeerd met bijvoorbeeld je hoekbankstel, maar niets lijkt te helpen, dan is er nog een manier die je kunt proberen, namelijk het strijkijzer. Maak een klein sopje van heet water en wasmiddel (niet te veel) en ga hiermee over de vlek op je nieuwe of gebruikte bankstel.

Zorg dat het wasmiddel goed ingetrokken is en maak de vlek goed nat. Leg vervolgens een laken of dunne doek over de natte vlek en ga hier met een strijkijzer overheen totdat de vlek droog is. Zeker het proberen waard.

 

11. Je bank stinkt naar rook of ruikt muf

Er is gerookt in huis of er hangt een muffe geur in je bank. Een bank is een gebruiksvoorwerp en na verloop van tijd kan je bank een beetje vies/muf gaan ruiken of zelfs stinken. Schoonmaakazijn kan dan een uitkomst zijn. Doe één deel schoonmaakazijn met één deel lauw water in een plantenspuit of lege spuitfles en spray de bank hier mee in. Let wel op: dit is alleen geschikt voor stoffen banken. Doe dit vanaf enige afstand, zodat niet de hele bank nat wordt.

Laat het zelfgemaakte schoonmaakmiddel even een nacht intrekken, zonder dat de bank gebruikt wordt en je zult zien dat de bank weer lekker fris ruikt. Bij een erg stinkende bank moet je dit misschien een paar keer herhalen, maar dit is een gemakkelijke en goedkope manier om je bankstel even een opfrisbeurt te geven.

Wil je meer informatie over dit onderwerp laat het ons dan weten onze showroom zit op de Emmastraat 40A 1211NH Hilversum of in Oud Alblas op het Oosteinde 58 voor meer informatie belt u met 035-5338784

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?