Vier extra’s voor hoekbanken - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Vier extra’s voor hoekbanken

Bij het kopen van een hoekbank let u meestal op de standaard zaken, zoals de stof, de afmeting en het zitcomfort. Naast deze essentiële eigenschappen zijn andere onderdelen echter ook van invloed op het zitcomfort en de uitstraling van de bank. In dit blog gaan we dieper in op vier bijzondere extra’s.

Handige zijvakken
Bij sommige hoekbanken vindt u aan de zijkant van de armleuning een paar handige zijvakken. Deze zijvakken zijn ideaal voor het bewaren van onder andere tijdschriften, afstandsbedieningen en laptops. Hierdoor krijgt de bank een levendige uitstraling. Daarnaast staat het netter als er een aantal tijdschriften in een zijvak zitten, dan dat er een flinke stapel op tafel ligt. Ook is het prettig om te kunnen pakken wat u wilt zonder op te hoeven staan. Zo kunt u nog meer genieten van het zitcomfort van de hoekbank.

Ontwerp van de poten

De poten van de hoekbank hebben een verrassend grote invloed op de complete uitstraling van de bank. Bankpoten worden gemaakt van onder andere hout, metaal of kunststof, wat doorgaans bijdraagt aan een respectievelijk natuurlijke, moderne of industriële uitstraling. Ook de lengte van de poten is belangrijk: de hoogte van de bank is namelijk van invloed op het zitcomfort.

Chaise longue (lounge) of niet?

Sommige hoekbanken hebben een chaise longue. Op dit verlengde zitvlak kunt u heerlijk de benen strekken of ongegeneerd languit liggen. Houd er wel rekening mee dat een chaise longue ook nadelen heeft. In een kleine kamer heeft u hiermee namelijk minder ruimte voor bijvoorbeeld een salontafel.

Hocker

Een hocker is een soort poef die vaak als onderdeel van een hoekbank wordt aangeboden. De hocker wordt gebruikt om op te zitten of om wat op neer te zetten. Het kan de moeite waard zijn om een hocker bij het bankstel aan te schaffen wanneer u twijfelt over het aantal zitplaatsen in uw kamer. Let op: in de meeste gevallen zal een losse poef niet zo perfect bij uw bank passen als een hocker die onderdeel is van het totale pakket.

Heeft u vragen over deze extra’s of over hoekbanken in het algemeen? Neem dan contact met ons op.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?