Verschil tussen Marokkaanse sedari en Nederlandse hoekbank - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Verschil tussen Marokkaanse sedari en Nederlandse hoekbank

Unieke kenmerken van een Marokaanse sedari

Bent u op zoek naar een echt uniek ‘statement piece’ voor uw woonkamer? Wat dacht u van een prachtige Marokkaanse sedari. Deze traditionele banken staan bekend om hun houten frame en mooie stoffen met prachtige kleuren en patronen. De Marokkaanse sedari, ook wel sdader genoemd, straalt warmte en gezelligheid uit. Wij vertellen u graag meer over het verschil tussen de Marokkaanse sedari en de ‘gewone’ Nederlandse hoekbank.

De grootte

Het eerste kenmerk van de Marokkaanse sedari wat meteen opvalt, is het feit dat hij veel groter is dan een ‘gewone’ hoekbank. De sedari heeft veel meer weg van een loungebank, met diepe zittingen. Naast de breedte is hij ook in de lengte veel langer. Zo komt het bij een Marokkaanse sedari veel voor dat de bank een u-vorm heeft in plaats van een l-vorm, die we vaak bij andere hoekbanken tegen komen. Ook wanneer de Marokkaanse sedari een l-vorm heeft is hij nog alijd een stuk langer dan de meeste hoekbanken die u in Nederlandse huishoudens tegen zult komen. De grootte van de Marokkaanse sedari heeft vooral te maken met gastvrijheid. Zo moet iedereen uit een groot gezin gezellig samen op de bank passen. Het liefst blijft er dan ook nog plaats over voor (onverwachte) gasten.

Verschillen in design

Naast de grootte van de bank is het design van een Marokkanse sedari ook in andere opzichten wat verschillende dan andere hoekbanken. Zo staat de sedari op een houten frame. Dit geraamte wordt in sommige gevallen gesierd door graveringen. Hierop liggen mooie gestoffeerde kussens. Omdat de bank meestal tegen de muur gezet wordt, heeft hij vaak geen rugleuning. Hiervoor in de plaats worden dan ook de comfortabele kussens geplaatst. Zo is het zitten (of loungen) op de Marokkaanse sedari nog altijd zeer aangenaam.

Kleuren en patronen

Wat bij een Marokkaanse sedari zeker niet mag ontbreken is kleur. Vaak gaat het om warme kleuren zoals geel en rood. Vooral de kussens wordt gestoffeerd met materialen in prachtige kleuren en patronen. Dit is een groot verschil met veelvoorkomende inrichtingen in Nederland. In een landelijke inrichting zult u bijvoorbeeld vooral tinten wit en grijst tegen komen. Bij een Marokkaanse sedari met een druk patroon wordt er echter, in plaats van veel felle kleuren, gekozen voor combinaties met warme, natuurlijke tinten.

Moderne versie van de Marokkaanse sedari

Wilt u de stijl van de traditionele Marokkaanse sedari toepassen in uw woonkamer? Of wilt u hem juist een moderne update geven? Dan kunt u terecht bij Hoekbanken.nl! Wat dacht u bijvoorbeeld van een stijlvolle leren u-vorm hoekbank, met genoeg zitruimte voor al uw gasten! Neem een kijkje hier in de webshop of kom langs in de showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem vooraf wel even contact met ons op. Voor Hilversum doet u dat via 035-5338784 en voor Oud-Alblas belt u 06-30635648. U kunt tevens een mail sturen naar info@hoekbanken.nl. Bij Hoekbanken.nl vindt u de bank die de gezelligheid van de Marokkaanse sedari uitstraalt!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?