Tips voor het inrichten van een nieuwe woning - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Tips Voor Het Inrichten Van Een Nieuwe Woning

Tips voor het inrichten van een nieuwe woning

Inrichting bij verhuizing

Staat u op het punt te verhuizen? Dat is altijd een flinke klus. Er moet immers ontzettend veel gebeuren, ook wanneer u aan het nieuwe huis niet veel hoeft te klussen. Uw oude spullen moeten naar het nieuwe huis verhuisd worden, en alles moet op de juiste plek terecht komen. Als u nog veel nieuwe spullen moet kopen, kan dat ook een flinke uitdaging zijn. Er is immers zoveel keuze! Gelukkig is Hoekbanken.nl er om u te helpen. Wij geven handige tips voor het inrichten van uw nieuwe woning.

Wat is uw stijl?

Veel mensen hebben het probleem dat ze door de bomen het bos niet meer zien wanneer ze gaan verhuizen en nieuwe spullen moeten kopen. Er is immers zo veel keus, en alles ziet er zo mooi uit! Daarom raden we altijd aan om (online) onderzoek te doen, en vast te stellen wat u echt mooi vindt. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een populaire woontrend te volgen bij het inrichten van het nieuwe huis. Nu zijn vooral de industriële inrichting, de Scandinavische stijl en de ‘urban jungle’ heel erg populair. Ook raden we aan om een moodboard te maken van alle dingen die u mooi vindt. Zo heeft u een houvast wanneer u nieuwe spullen gaat kopen, en is het niet allemaal zo overweldigend.

Plaats spullen uit het oude huis

Vaak zien mensen hun nieuwe huis als een leeg canvas, en gaan ze vol enthousiasme aan de slag met het kopen van nieuwe spullen, en het plaatsen van deze spullen in het huis. Maar dan blijkt dat de oude spullen nog geplaatst moeten worden, en dat hier helemaal geen plek meer voor is! Onze tips is om daarom kritisch naar de spullen te kijken die u al heeft, en de zaken die u echt mee wilt nemen alvast te plaatsen. Zo komt u er misschien wel achter dat u helemaal geen plaats heeft voor een hoekbank en een losse hocker, ook al zou u dat misschien wel willen. Bovendien is de kans dat u nieuwe spullen kiest die een geheel vormen met de rest van uw interieur nu groter.

Meet alles goed op

Vervolgens is het belangrijk om alles goed op te meten. U wilt niet weten hoeveel mensen een prachtige grote hoekbank kopen, en er dan thuis achter komen dat die eigenlijk helemaal niet past. Onze tip is om kranten op de grond te leggen waar plek is voor grote meubelstukken als de bank. Zo kunt u zich de ruimte alvast visualiseren. Vervolgens kunt u de ruimte waar de kranten liggen opmeten, en een bank kiezen die past. Houd overigens ook ruimte met de loopruimte rondom grote meubelstukken. Die moet ook voldoende zijn.

Stijladvies van Hoekbanken.nl

Hopelijk kunt u voor nu vooruit met de tips van Hoekbanken.nl voor de inrichting van uw nieuwe woning. Wilt u persoonlijk stijladvies ontvangen? Breng dan eens een bezoekje aan onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem van tevoren wel even contact met ons op. Dat doet u door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl of door te bellen naar 06-29577794 voor onze showroom in Hilversum, of 06-30635648 voor de vestiging in Oud-Alblas. Hoekbanken.nl geeft u graag persoonlijk advies over de inrichting van uw nieuwe woning!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?