Tips voor het inrichten van een grote ruimte - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Tips Voor Het Inrichten Van Een Grote Ruimte

Tips voor het inrichten van een grote ruimte

Een grote ruimte inrichten

U leest overal artikelen en blogs over het inrichten van kleine kamers. Vooral sinds de trend van tiny living opgekomen is, is het inrichten van kleine ruimtes een hot topic. Fijn voor mensen met een kleine woning, maar een grote ruimte inrichten is ook nog een hele uitdaging. Deze kan namelijk snel saai en ongezellig aanvoelen. Daarom kunt u bij ons terecht voor een aantal tips voor het inrichten van uw grote kamer.

Maak een moodboard

U begint altijd met het vaststellen wat het is dat u precies wilt. Als u het lastig vindt om echt te zeggen wat u precies mooi vindt, dan raden wij u aan om een moodboard te maken. Bij het maken van een moodboard knipt u mooie en inspirerende elementen die u tegenkomt in bijvoorbeeld tijdschriften uit, en plakt u ze op een poster. Zo visualiseert u eigenlijk uw eigen stijl.

Gebruik de volledige ruimte

Plaats niet alles tegen de muur aan. Kies er bijvoorbeeld voor om een mooie hoekbank in het midden van de kamer te plaatsen. Je kunt de ruimte vervolgens wat meer opsplitsen door bijvoorbeeld een halfhoge kast tegen de achterkant van de bank te zetten. Deze kunt u vervolgens vrolijk decoreren. De juiste decoratie zorgt immers voor gezelligheid. Durf dan ook eens te kiezen voor leuke printjes en felle kleuren.

U-vormige hoekbanken

Een van de grote voordelen van een grote ruimte is dat het een ideale plek is voor een stijlvolle u-vormige hoekbank. Dit soort banken passen zijn een stuk minder geschikt voor middelgrote of kleine woningen, maar staan ontzettend mooi in een grote kamer. Bovendien zorgen ze voor veel zitruimte. Heeft u een groot gezin, of komen er vaak gasten over de vloer? Met een u-vormige hoekbank heeft iedereen meer dan genoeg zitplek!

Creëer grenzen

Bij het inrichten van een grote ruimte voelt u wellicht de druk om alles in één vaste stijl of kleurpatroon te houden. Dit is zeker niet het geval! Probeer juist om verschillende ruimtes te creëren door bijvoorbeeld unieke tapijten neer te leggen. Een hoekbank is ideaal om uw zithoek af te bakenen, en met twee mooie fauteuils stijlt u in een handomdraai een mooie leeshoek. Door kasten en dividers te gebruiken heeft elke hoek van de kamer een unieke uitstraling. Het is daarbij wel belangrijk om een samenhangend element te verwerken in de woning. Kiest u voor verschillende kleuren in elke hoek? Houd de stijl dan ongeveer gelijk. Wilt u variëren met verschillende patronen, doet dit dan in een uniforme kleur.

Durf ruimte open te houden

Onze laatste tips is om niet bang te zijn om wat ruimte open te houden. U hoeft echt niet overal iets hebben staan. En richt uw ruimte vooral altijd in met elementen die u mooi vindt. Het belangrijkste is immers dat u zich thuis voelt. Dat is het belangrijkste bij het inrichten van uw grote woning!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?