Tips voor een Scandinavisch interieur - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Tips Voor Een Scandinavisch Interieur

Tips voor een Scandinavisch interieur

De Scandinavische make-over

Het is tegenwoordig een ware trend: het Scandinavische interieur. De strakke, moderne stijl met lichte kleuren en veel groen is in steeds meer woningen te vinden. Wilt u uw interieur ook een Scandinavische make-over geven? In dit blog leest u hoe u dit voor elkaar krijgt, en voorzien we u natuurlijk ook van tips voor het vinden van de perfect passende hoekbank.

Strak en modern

Het scandinavische interieur kenmerkt zich door de strakke lijnen en de minimalistische inrichting. Dit komt omdat de traditionele Scandinavische huisjes erg klein waren, en er dus weinig opbergruimte was. In een woning met een Scandinavisch interieur zullen dus weinig accessoires te vinden zijn. Zijn ze wel aanwezig, dan hebben ze vaak een praktische functie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooi plaid op uw hoekbank voor de koude winteravonden. Ook een lekker zacht kleed past precies bij dit interieur, en zorgt er bovendien voor dat u geen koude voeten krijgt.

Lichte kleuren

Omdat het in Scandinavië vaak koud en donker is, wordt de ruimte ingericht met lichte kleuren. U zult in een Scandinavische woning dus veel wit tegenkomen, zowel op de muren als in het meubilair. Deze worden geaccentueerd met pastelkleuren, zoals lichtblauw en lichtroze. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van licht hout, of hout dat wit geschilderd is.

Haal de natuur naar binnen

Het gebruik van hout is onderdeel van een ander kenmerk van een Scandinavische inrichting: de natuurlijke elementen. Aangezien het veel donker is in Scandinavische landen, wordt van elke zonnestraal gebruik gemaakt. Daarom hebben de woningen grote ramen met veel lichtinval, en gordijnen die veel zon doorlaten. Ook zijn er alom planten aanwezig in het interieur.

Een bijpassende hoekbank

Ten slotte wordt een Scandinavisch interieur afgewerkt met prachtige stoffen meubels. Kiest u ervoor om een hoekbank in uw Scandinavische interieur toe te voegen? Dan raden wij aan om te kiezen voor een van onze stoffen hoekbanken. Deze hoekbanken bieden wij aan in ontzettend veel kleuren, ook in wit, lichtgrijs en andere pastelkleuren. Neem dus zeker eens een kijkje in ons ruime assortiment stoffen hoekbanken.

Zelf aan de slag

Kortom, kiest ervoor om uw interieur een Scandinavische make-over te geven, ga dan vooral aan de slag met lichte kleuren. Uw meubilair zou veelal gemaakt moeten zijn van licht hout, en u voegt weinig accessoires toe. Onze stoffen hoekbanken passen perfect binnen uw Scandinavische interieur, vooral in de kleuren wit, beige, lichtgrijs of een stijlvolle pastelkleur. Neem een kijkje in ons assortiment, en voor u het weet geniet u van een prachtig Scandinavisch interieur mét een comfortabele hoekbank!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?