Tips om de levensduur van je hoekbank te verlengen - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Tips om de levensduur van je hoekbank te verlengen

Eerder gaven we je al een aantal tips om langer plezier te hebben van je hoekbank. Zo is het belangrijk om een bank te gebruiken waarvoor hij bedoeld is (namelijk zitten), om zonlicht te vermijden en scherpe voorwerpen bij je bank uit de buurt te houden. Er zijn nog veel meer manieren om de levensduur van jouw hoekbank te verlengen. Wij lichten er weer drie voor je uit.

1.    Verwissel de kussens

Heeft bij jullie thuis ook iedereen een vast plekje op de bank? Dat is heel fijn en comfortabel, maar deze vaste zitplaatsen zorgen ervoor dat één kant van de bank sneller slijt. Als je een hoekbank hebt met losse kussens, is het verstandig om de kussens te verwisselen. Zijn de kussens tweezijdig gestoffeerd? Dan raden we je aan om de kussens een keer per half jaar om te draaien. Verwissel anders de kussens van links naar rechts. Met deze tip voorkom je dat je jouw hoekbank weg moet doen terwijl één kant nog helemaal goed is.

2.    Wees voorzichtig met de leuningen

Het komt nogal eens voor dat mensen trekken aan de leuningen van een bank, vooral bij het verplaatsen van de bank. Trekken aan de bovenkant van de armleuningen is vaak een snelle manier om de bank net even anders neer te zetten. Maar de armleuningen zijn hier helaas niet voor gemaakt en op den duur zullen ze gaan los zitten. Zorg er dus voor dat je jouw hoekbank aan de onderkant vastpakt wanneer je deze verplaatst. Zo blijven de leuningen goed en heb jij jarenlang plezier van jouw hoekbank.

3.    Zorg voor een goede luchtvochtigheid

In onze vorige tips gaven we al aan dat zowel leren als stoffen banken door zonlicht kunnen verkleuren. Uitdroging kan ook voor verkleuring zorgen en het is daarom belangrijk om te zorgen voor de juiste luchtvochtigheid in huis. Een juiste luchtvochtigheid creëer je door jouw huis goed te ventileren en waterbakjes aan de cv te hangen. Daarnaast is het, zeker bij een leren bank, van belang om jouw bank niet te dicht bij de verwarming te plaatsen. Door de hitte droogt de stof uit en is de hoekbank sneller aan vervanging toe. Een goede standplaats en omgeving voor je bank dragen dus ook bij aan een langere levensduur van jouw hoekbank.

De hoekbank onderhouden

Met de bovenstaande adviezen zorg je ervoor dat je lang plezier hebt van jouw hoekbank. Uiteraard blijft het ook belangrijk om je bank goed te onderhouden. Wil je nog meer informatie over het onderhouden van jouw bank? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 035 533 8784 of kom langs in een van onze showrooms.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?