Sdader: de traditionele Marokkaanse bank - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Sdader: de traditionele Marokkaanse bank

Prachtige Marokkaanse stijl

Houdt u wel van een unieke inrichting? Is kleur echt uw dingen? En staan gastvrijheid en gezelligheid centraal in uw leven? Reflecteer dat met een prachtige sdader! Sdader, ook wel sedari of saderi genoemd, is een unieke bank die van oorsprong in Marokko gemaakt werd. Tegenwoordig heeft deze stijl banken, in zowel traditionele uitvoering als met een moderne update, zijn weg naar Nederland gevonden. Wij van Hoekbanken.nl vertellen u graag meer over de unieke sdader.

Kleurrijke patronen

De traditionele Marokkaanse sdaders zijn een groot verschil met de ‘gewone’ banken die in veel Nederlandse huishoudens te vinden zijn. Zo is de sdader een vrolijke, gekleurde gewaarwording. De kleuren worden vaak verwerkt in een patroon met natuurlijke tinten. Het stof waarvan de banken gemaakt zijn heeft vaak een warme kleur waardoor het de zuidelijke cultuur reflecteert. Ook bieden deze banken een groot zitvlak aan veel personen en zijn ze een stuk groter dan ‘normale’ banken. Een traditionele sdader heeft een houten geraamte, vaak voorzien van sierlijke graveringen. Hierop liggen beklede kussens. Omdat de sdader meestal tegen een muur geplaatst wordt, zijn er uitvoeringen die geen rugleuning hebben. In dat geval worden er kussens tegen de muur gelegd.

Kenmerkende gastvrijheid

Naast de kleur van de sdader is ook de vorm zeer kenmerkend. Deze is namelijk voornamelijk in u-vorm. Hierdoor bieden de banken veel zitplaats, en kan het hele gezin comfortabel op de bank zitten. Ook wanneer er bezoek langskomt is er dan nog plaats genoeg. Geen wonder dus dat deze Marokkaanse banken geassocieerd worden met gastvrijheid. Ongeplande gasten zijn geen probleem, want met een sdader is er altijd genoeg zitplek.

Een sdader naar eigen stijl

Spreekt deze stijl u echt aan, maar weet u niet zeker of een sdader wel binnen uw interieur past? Met een paar aanpassingen aan de sdader heeft u een moderne versie van dit meubelstuk dat gastvrijheid uitstraalt. Wat dacht u bijvoorbeeld van onze mooie u-vorm hoekbanken. Deze banken bieden, net als de sdader, genoeg zitplek voor familie en gasten. In een mooie leren uitvoering zien ze er bovendien heel modern uit, en kunnen ze gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen. Gaat u toch voor kleur? Kies dan voor een grote, stijlvolle stoffen loungebank waarop u helemaal tot rust kunt komen, maar die de kamer ook een gezellig uitstraling geeft.

Het assortiment van Hoekbanken.nl

Zoals u merkt zijn er in het assortiment van Hoekbanken.nl veel verschillende banken te vinden die de stijl van de sdader reflecteren. Neem gerust eens online een kijkje in het assortiment, of kom langs in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Maak hiervoor een afspraak door te bellen naar 035-5338784 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas. Ook kunt u mailen naar info@hoekbanken.nl. Een moderne uitvoering van de stijlvolle sdader vindt u bij Hoekbanken.nl!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?