Restaurant interieur opnieuw laten inrichten - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Restaurant interieur opnieuw laten inrichten

Horecatrends laten zien dat consumenten op zoek zijn naar een speciale restaurant beleving. Een goed en doordacht restaurant interieur laat jezelf onderscheiden van de concurrentie. Een restaurant opnieuw in laten richten met een nieuw interieur is daarom ook een goede keuze. Het interieur is de binnenkant van het restaurant. Het gaat om de aankleding, de akoestiek, het licht en ook om de muziek en de algehele uitstraling. Het is belangrijk om de juiste sfeer neer te zetten. Geen enkel restaurant is hetzelfde. Het is goed om hierbij stil te staan.

De juiste match

Het is belangrijk om bij een luxe restaurant met een doelgroep die vaker uit eten gaat het juiste interieur te kiezen. Pas het interieur aan op de doelgroep. De verlichting, stoelen, het behang en de materialen moeten allemaal goed op elkaar afgestemd worden. bekijk hier de verschillende koelkasten welke gebruikt kunnen worden in het interieur.

De juiste sfeer

De sfeer is natuurlijk zeer bepalend. Wanneer het warm en gezellig moet zijn is het goed om stoffen stoelen te gebruiken en donkere kleuren. Het is heerlijk om ook met de verlichting de juiste toon te zetten.

Ontdek hoe anderen het doen

Het is slim om te kijken hoe andere restaurants het doen. Maak een moodboard om te kijken wat er wel of niet bij jouw restaurant past. Door de verschillende mogelijkheden te bekijken ontstaan er nieuwe ideeën. Het is natuurlijk belangrijk om niet een ander concept te gaan kopiëren. Het gaat er juist om, om je eigen identiteit te krijgen. Alleen dan is het mogelijk om een restaurant te krijgen waarmee je de klanten aantrekt waar je naar op zoek bent.

De juiste kaart

Bij een restaurant moet het eten natuurlijk ook afgestemd zijn op de gasten, de sfeer en het interieur. Soms kan een eenvoudige kaart het beter doen dan een kaart vol met exclusieve en luxe gerechten. Ook de drankenkaart moet goed afgestemd zijn met de doelgroep. Ga geen dure wijnen schenken als de meeste gasten liever een speciaal biertje drinken. Het zal tevens zorgen voor een betere omzet. Het is daarmee mogelijk om de investering in het nieuwe interieur weer terug te verdienen.

De juiste stoelen en banken

Vervolgens is het ook slim om te kiezen voor de juiste banken en stoelen. Kijk wat lekker zit en wat ook past binnen het nieuwe interieur. Hoekbanken? Zachte banken om in weg te zinken? Of een harde stoel met een metalen look & feel? Er zijn vandaag de dag zoveel mogelijkheden om uit te kiezen. Het is prettig om de juiste keuzes te maken om zo een mooie en goede indruk te maken op de gasten. Het is ook goed om te checken hoe lekker ze zitten. Er is immers meer dan alleen het oog.

Doe eens gek!

Het is slim om eens wat compleet anders te doen dan zoveel anderen doen. Kies voor een opvallend interieur waarmee je automatisch media aandacht krijgt en ook vele gasten zult aantrekken. Het klinkt moeilijk, maar het is zeker mogelijk.

Meer weten neem contact op met een van onze specialisten

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?