Leder of stof: welke bekleding moet ik kiezen? - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Leder of stof: welke bekleding moet ik kiezen?

Bij het uitzoeken van een nieuwe bank speelt het kiezen van de juiste bekleding een grote rol. Voor de bekleding van hoekbanken wordt doorgaans voor stof of leder gekozen. Beide materialen hebben een aantal voor- en nadelen; deze hebben wij voor u in een handig overzicht gezet. Zo maakt u gemakkelijk een keuze voor de juiste bekleding van uw nieuwe bank.

  Leder Stof
Voordelige prijs ✯✯✯
Duurzaamheid ✯✯✯
Reiniging ✯✯✯ ✯✯
Uitstraling ✯✯ ✯✯
Variatie ✯✯ ✯✯

Voordelige prijs

Echt leder is prijzig. Dit is een gegeven waar veel mensen zich vaak al bewust van zijn. Wanneer u wil besparen op de kosten, dan is leder niet de beste keuze.

De prijs van stof kan erg variëren. De prijs is onder andere afhankelijk van het type stof, de structuur en het materiaal. In de meeste gevallen is stof de goedkoopste bekleding; hiermee bespaart u op de aanschafprijs.

Duurzaamheid

Lederen bekleding gaat, in tegenstelling tot stof, doorgaans veel langer mee. Het is van nature een sterk materiaal dat niet snel scheurt, verkleurt, kreukt of vervaagt.

Stof is doorgaans minder duurzaam. Een vlekje is snel gemaakt en de kwetsbaarheid van stof kan ervoor zorgen dat er eerder een scheurtje ontstaat. Het scheurtje in de bekleding kan verder uitscheuren, met als gevolg dat de bank opnieuw bekleed moet worden.

Reiniging

De meeste vlekken die direct in de stoffen bekleding trekken, doen leer niet veel. Leder is van nature namelijk vrij vuilafstotend. Hierdoor zijn er maar weinig vlekken die, mits ze direct worden schoongemaakt, echte problemen op kunnen leveren.

Een (lichte) vlek op stoffen bekleding hoeft geen probleem te zijn. In de meeste gevallen is dit eenvoudig met de hand of de wasmachine schoon te krijgen. Desalniettemin zijn er bepaalde vlekken die moeilijker – of niet – verwijderd kunnen worden: een wijnvlek is hier een goed voorbeeld van.

Uitstraling

Mede doordat leder langer goed blijft en niet snel vuil wordt, behoudt het een mooie natuurlijke uitstraling. Leder is tevens een materiaal dat past bij veel verschillende interieurstijlen.

Stoffen bekleding is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en texturen. Hierdoor kan men eindeloos variëren en ervoor zorgen dat de bank altijd past bij het interieur van de kamer.

Variatie

Leder kan geverfd worden, waardoor er op het gebied van kleur veel mogelijk is. In natuurlijke kleuren heeft u bij leder echter wat minder opties. Ook zijn er verschillende mogelijkheden op het gebied van de textuur van dit natuurproduct.

Met stof zijn de variaties nagenoeg eindeloos. Zowel de kleur als de textuur kunnen (in veel gevallen) naar uw wensen worden uitgekozen.

Meer informatie

De uiteindelijke keuze tussen leder en stof hangt, naast bovenstaande punten, ook voor een groot deel af van uw persoonlijke voorkeur. Heeft u nog vragen over welk materiaal u moet kiezen? Neem dan gerust contact op met de experts van ZitAxi. Vul het contactformulier in of kom langs in één van onze showrooms.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?