Langer plezier van uw hoekbank - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Langer plezier van uw hoekbank

In onze infographic over het leven van een bank kon u lezen dat een bank gemiddeld acht jaar mee gaat. Acht jaar is al een vrij lange zit, maar hoe zorgt u er nou voor dat uw hoekbank er na al die tijd ook nog mooi uitziet?

De levensduur van uw bank hangt af van verschillende factoren. Als u uw bank op de juiste manier onderhoudt, zult u langer van uw bank kunnen genieten. Wat de juiste manier van onderhoud is, ligt voor een groot deel aan het materiaal van uw bank. Een leren bank vereist bijvoorbeeld een geheel andere verzorging dan een stoffen exemplaar. Zo kunt u een leren bank bijvoorbeeld het beste schoonmaken met een vochtig doek, terwijl u een stoffen bank beter kunt stofzuigen.

Een aantal regels geldt echter voor banken van alle materialen. Dankzij deze drie tips gaat uw bank geheid wat langer mee:

1. Gebruik uw bank waarvoor hij gemaakt is

Een bank is gemaakt om op te zitten, en vooruit: ook om soms lekker op te hangen of liggen. Hoe verleidelijk het af en toe ook is (niet alleen voor kinderen): springen en staan op uw bank is geen goed idee. Vooral de vering van uw bank heeft hier zwaar onder te lijden. Daarnaast is zitten op de armleuning ook niet bevorderlijk voor de levensduur van uw bank, omdat deze dan kan vervormen. Liever niet doen dus, als u zo lang mogelijk plezier wilt hebben van uw hoekbank.

2. Vermijd zonlicht
Hoewel mensen er vaak iets beter gaan uitzien na een beetje zonlicht, is bij banken het omgekeerde het geval. Direct zonlicht heeft een negatief effect op het uiterlijk (en daarmee op de levensduur) van uw bank. Zowel leren als stoffen banken zullen eerder verkleuren door contact met zonlicht. Bij leren banken komt daar nog extra gevaar voor uitdroging bij, waardoor er scheurtjes kunnen ontstaan. Gebruik daarom gordijnen of zonwering om uw hoekbank te beschermen tegen de zon en zo lang mogelijk mooi te houden.

3. Vermijd scherpe voorwerpen

Scherpe voorwerpen kunnen krassen veroorzaken op uw bank. Krassen ontstaan sneller bij leren banken, maar ook stoffen banken kunnen hierdoor beschadigen. Houd daarom scherpe voorwerpen zoals pennen, sleutels en de pootjes van uw huisdier uit de buurt van uw bank. Let op: bij leren banken zullen niet alleen scherpe voorwerpen, maar ook tijdschriften en kranten schade toebrengen. De inkt hiervan kan afgeven en vlekken op de bank veroorzaken.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?