Kleine hoekbanken, dé trend voor uw appartement - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Kleine Hoekbanken, Dé Trend Voor Uw Appartement

Kleine hoekbanken, dé trend voor uw appartement

Een kleine ruimte inrichten

Het inrichten van een klein appartement, bijvoorbeeld een studio, is vaak een hele uitdaging. Er is al niet veel ruimte, en dan wilt u het er ook nog eens gezellig uit laten zien. Echter gaat een studio er al snel rommelig uitzien. Gelukkig is er een ware interieur trend in studio appartementen die op komst is: kleine hoekbanken. Een grote hoekbank neemt veel ruimte in beslag, dus deze is niet geschikt wanneer u weinig plek heeft. Een kleine hoekbank is echter perfect voor dit soort ruimtes! Wij van Hoekbanken.nl geven leuke tips hoe u uw woonkamer in kunt richten met een kleine hoekbank.

Genoeg beweegruimte overhouden

De grootste uitdaging wanneer u een klein appartement, of zelfs een studio heeft is om genoeg beweegruimte te creëren. U wilt immers niet dat het lijkt alsof alles in de kamer gepropt is. Het is handig om, voordat u de hoekbank plaatst, een looppad voor te stellen. Dit looppad laat u vrij. Zo zorgt u ervoor dat de ruimte niet te vol komt te staan.

Slaap- en woongedeelte scheiden met kleine hoekbank

De kleine hoekbank heeft, naast het creëren van zitplekken, nog een andere functionele rol. Wanneer u een studio heeft, kunt u er namelijk ook een afscheiding mee maken tussen het woon- en slaapgedeelte van de kamer. Het zitgedeelte van de kleine hoekbank richt u bijvoorbeeld het ‘entertainment’ gedeelte in, met ruimte voor een tv. Tegen de rug van de bank plaatst u dan het bed. Zo maakt u een duidelijke visuele afscheiding tussen wonen en slapen.

Genoeg ruimte voor bezoek

Een bijkomend nadeel van een klein appartement is dat er vaak ook weinig ruimte is voor bezoek. Probeer maar eens genoeg zitplekken te vinden wanneer u slechts een tweepersoonsbank en een stel eetkamerstoelen in de ruimte heeft staan. Zonder dat u het door heeft, neemt een ‘gewone’ bank flink wat ruimte in bezit. Denk bijvoorbeeld aan de leuningen, en het feit dat u er niet direct iets voor kunt zetten. Met een kleine hoekbank neemt u dit probleem al weg. Wanneer u alleen bent kunt u het verlengde gebruiken om lekker op te loungen. Wanneer u bezoek heeft, heeft u meer zitplaatsen dan bij een gewone bank. Er kan namelijk ook nog iemand ‘voor’ de bank op de chaise longue (het uitstekende gedeelte) zitten. Blijft er iemand slapen? Ook dan is een kleine hoekbank veel comfortabeler dan een tweezitter.

Kleine hoekbanken van Hoekbanken.nl

Wilt u uw appartement ook leuk inrichten? Neem dan een kijkje in het grote assortiment aan kleine hoekbanken van Hoekbanken.nl. Dat vindt u gewoon hier in onze online webshop. U kunt meteen bestellen, dan heeft u de bank snel in huis! Wilt u hem toch eerst in het echt zien? Kom dan langs in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem van tevoren wel even contact met ons op. Voor Hilversum doet u dat via 035-5338784 en voor Oud-Alblas belt u 06-30635648. U kunt tevens een mail sturen naar info@hoekbanken.nl. Bij Hoekbanken.nl vindt u de leukste kleine hoekbanken om uw appartement mee in te richten!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?