Hulp van hoekbanken.nl: Zo krijgt u vlekken uit uw bank - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Hulp Van Hoekbanken.nl: Zo Krijgt U Vlekken Uit Uw Bank

Hulp van hoekbanken.nl: Zo krijgt u vlekken uit uw bank

“Help, een vlek in mijn hoekbank!” Het gebeurt iedereen wel eens. Zoals u in onze vorige blog heeft kunnen lezen knoeit een volwassene zelfs gemiddeld 6 keer per maand eten of drinken op de bank. Verschillende stoffen en verschillende vlekken vereisen aparte aanpakken. Graag verstrekken wij u een aantal tips om de vlek te verwijderen, zodat u uw hoekbank langer mooi houdt.

Stoffen banken
Allereerst is het van groot belang dat u zo snel mogelijk reageert en meteen het grootste gedeelte van de gemorste substantie oppakt. Hoe langer u wacht, hoe meer de substantie namelijk in de stof kan trekken. Wanneer u het vervolgens schoonmaakt, let er dan op dat u dept. Hardhandig wrijven kan er namelijk voor zorgen dat de substantie nog dieper in de stof trekt.

Wanneer u een drank heeft gemorst, of het nu een warme -, alcoholische – of frisdrank betreft, kunt u deze het best behandelen met een sopje van lauw water en groene zeep. Dit geldt ook voor zoetigheid als ijs of chocolade. Behalve dit, knoeit u natuurlijk ook wel eens tijdens het avondeten op uw hoekbank. Valt er koude saus op uw stoffen hoekbank, zoals mayonaise of mosterd? Behandel de vlek dan met een witte doek met (lauwwarme) keukenazijn. Wanneer het een warme saus of jus betreft, kunt u het beste aan de slag gaan met terpentine.

Leren banken
Wanneer het op dranken aankomt, kan een leren hoekbank op dezelfde wijze worden behandeld als een stoffen hoekbank: met een sopje van lauw water en groene zeep. Ook ijs kan met hetzelfde sopje worden verwijderd uit uw bank, maar voor de andere vormen van zoetigheden raden we u aan om gedenatureerde alcohol (70%) te gebruiken; u kunt dit kopen bij de drogist. Voor verschillende sauzen zijn dan weer verschillende aanpakken nodig. Koude sauzen als mayonaise en mosterd kunt u het gemakkelijkst verwijderen met een witte doek met (lauwwarme) keukenazijn. Voor vleesjus kunt u dan weer het beste wasbenzine inzetten (pas op! Dit is brandgevaarlijk) en warme sauzen verwijdert u met een sopje van lauwwarm water en groene zeep.

Het is erg belangrijk dat u onthoudt dat iedere bank anders is, of het nu een hoekbank, regulier bankstel, loungebank of slaapbank betreft. Zij reageren wellicht anders op een bepaalde aanpak. Voor het beste resultaat raden we u aan om de schoonmaakoplossing eerst uit te proberen op een klein, redelijk onzichtbaar gedeelte van de stof. Gaat dat goed, dan kunt u de hele vlek ermee behandelen.

Succes! Wij genieten elke dag van onze hoekbanken, en hopen dat u dat met deze tips ook langer kunt doen.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?