Hoekbanken: ook geschikt voor een studio - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Hoekbanken: Ook Geschikt Voor Een Studio

Hoekbanken: ook geschikt voor een studio

Een hoekbank in uw studio

Hoekbanken zijn alleen geschikt voor ruime woningen met een grote woonkamer? Niets is minder waar! Ook wanneer u een kleine studio in moet richten is een hoekbank ideaal. In dit blog leest u handige tips voor het inrichten van uw studio, en vertellen we welke rol de hoekbank hierin speelt.

Alles uit de beschikbare ruimte halen

Het inrichten van een studio is niet eenvoudig. Het is namelijk ontzettend belangrijk om alles uit de beschikbaar ruimte te halen. Daarom kiezen vele mensen die in een studio wonen voor een kleine tweezitsbank. Maar is dit ook daadwerkelijk de ideale oplossing? Een tweezitsbank neemt stiekem toch meer ruimte op dan u wellicht denkt. En wanneer u mensen over de vloer krijgt moet u er maar voor zorgen dat u genoeg zitplek heeft, bijvoorbeeld met stoelen of krukken. Ook die nemen weer aardig wat ruimte in, wat niet nodig zou zijn geweest met een mooie hoekbank.

Creëer een afscheiding

Mensen die in een studio wonen hebben vaak toch de behoefte om een onderscheid te maken tussen het zitgedeelte, het slaapgedeelte en de ‘keuken’. Ook hiervoor kan een hoekbank gebruikt worden. Plaats naast de kant van de hoekbank die niet tegen de muur staat bijvoorbeeld een halfhoge kast. Zo heeft u niet alleen meer opbergruimte, maar vormt de kast ook een soort scheidingswand. Het voordeel van de hoekbank is dan dat er geen ruimte verloren gaat. Ook achter de kast kunt u namelijk gewoon zitten.

Hoekbank en slaapbank ineen

Ook in een studio heeft u wellicht wel eens logees over de vloer. Wist u dat er ook hoekbanken zijn die bovendien fungeren als een slaapbank? Deze klapt u gemakkelijk open en u creëert in een handomdraai een comfortabele slaapplek voor uw gast of gasten. Woont u echt in een kleine ruimte? Dan kunt u de hoekbank natuurlijk ook als bed voor uzelf gebruiken.

Voldoende opbergruimte

Het meest belangrijke aspect van een nette kleine studio is genoeg opbergruimte. Wanneer u dit niet heeft ziet uw studio er al snel heel rommelig uit, ook wanneer u eigenlijk niet eens zo heel veel spullen heeft. Kies daarom voor multifunctionele meubelstukken die ook als opbergruimte dienen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hocker die perfect bij uw hoekbank past? Deze kunt u gebruiken als zitplek, voetensteun en natuurlijk om spullen in op te bergen.

Vind uw perfecte hoekbank!

Zoals u ziet is er dus ook in een studio plek voor een stijlvolle hoekbank. Neem eens een kijkje in ons assortiment, en ontdek welke bank perfect zou zijn voor uw studio! Komt u er niet uit? Maak dan een afspraak om langs te komen in een van onze twee showrooms, en we adviseren u graag over de ideale hoekbank voor uw studio.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?