Hierop moet u letten bij de aanschaf van een nieuwe hoek- of driezitsbank. skip to Main Content
Hoekbank Of Driezitsbank? Hierop Moet U Letten Bij De Aanschaf Van Een Nieuwe Bank

Hoekbank of driezitsbank? Hierop moet u letten bij de aanschaf van een nieuwe bank

Driezitsbank of hoekbank?

Bent u al een tijdje bezig met het zoeken naar uw de perfecte nieuwe bank die helemaal bij uw inrichting past? Dan weet u ongetwijfeld dat u heel veel verschillende mogelijkheden heeft wat betreft materiaal, kleur, stijl en model bank. Dat maakt de keuze zeker niet makkelijker. Hoekbanken.nl heeft een groot assoortiment aan verschillende soorten banken, maar we willen u wel helpen met uw keuze. Daarom beantwoorden we in dit blog de volgende vraag: driezitsbank of hoekbank?

Lekker loungen op de bank

Wilt u een bank waar u heerlijk op kunt loungen? Dan kiest u de hoekbank. Door de verlengde L-vorm kunt u lekker met de benen hoog. U maakt het nog comfortabeler door te kiezen voor een lounge hoekbank. Hiervan is het zitgedeelte dieper, zodat u er lekker op onderuit kunt zakken. De perfecte filmavond begint dus met een lounge hoekbank.

Passend formaat voor uw ruimte

De kamer inrichten is wel makkelijker met een driezitsbank dan met een hoekbank. De hoekbank kunt u namelijk niet echt verplaatsen. Dat komt omdat het L-gedeelte altijd op dezelfde plek zit. Bent u weer eens toe aan een andere inrichting, dan kunt u de driezitsbank perfect ergens anders neerzetten. U kunt zich ook makkelijker door de kamer verplaatsen met een driezitsbank.

Voldoende zitruimte voor iedereen

Heeft u een groot gezin, of veel gasten over de vloer? De bank die het beste past is dan volledig afhankelijk van de manier waarop u wilt zitten:

 • Met een driezitsbank kan elke plek efficiënt benut worden, terwijl een hoekbank een ongemakkelijke hoek heeft die wegvalt als zitplek.
 • Lekker samen met het gezin op de bank? Languit op de bank liggen kan prima op een driezitsbank, maar dan is er geen plek meer voor de rest. Dat probleem is er niet met een hoekbank.
 • Een driezitsbank kunt u leuk combineren met bijvoorbeeld een fauteuil of kleinere tweezitsbank. Zo heeft u voldoende zitplekken, en bovendien de mogelijkheid om te combineren.
 • Met een hoekbank heeft u veel zitplekken, terwijl de ruimte efficiënter ingericht is. Er is minder ‘lege’ ruimte zoals tussen een driezitsbank en een fauteuil. Bovendien is er direct een stijlvolle opstelling van de bank.

Bestel direct bij Hoekbanken.nl

Door de kenmerken en voor- en nadelen van de driezitsbank en de hoekbank benoemd te hebben, hopen we de keuze voor u wat makkelijker te maken. De mooiste driezits- en hoekbanken bestelt u gewoon in de webshop van Hoekbanken.nl. Wij bezorgen ze snel bij u thuis. U kunt de banken ook testen in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem vooraf wel even contact op door te mailen naar info@hoekbanken.nl of bel 06-29577794 voor Hilversum, of 06-30635648 voor Oud-Alblas. Bij ons vindt u de hoekbank of driezitsbank die aan al uw wensen voldoet.

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?