Hoekbank, loungebank of slaapbank: welke bank past het best bij jou? - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Hoekbank, loungebank of slaapbank: welke bank past het best bij jou?

Wil je een nieuwe bank kopen, maar weet je nog niet welk model bank je wilt? Hoekbanken, loungebanken, rechte bankstellen, modulebanken met losse elementen en slaapbanken: iedere soort bank heeft zo zijn voordelen. Wij lichten de verschillende soorten banken voor je uit, zodat jij zeker een bank kunt vinden die bij je past.

Hoekbank

Hoekbanken zijn tegenwoordig erg populair. Dat is niet zo vreemd, want een hoekbank biedt je veel zitcomfort. Kruip lekker in de hoek om te lezen of ga languit op de bank liggen terwijl je voor de tv hangt. Een hoekbank is ideaal voor een relaxte avond en biedt ook voldoende plaats voor je vrienden.

Loungebank

Een loungebank lijkt op een hoekbank, maar het verschil zit hem in de rugleuning. Een hoekbank heeft een rugleuning aan de achterkant én de zijkant, vandaar de hoek. Een loungebank heeft ook een soort hoek, maar heeft enkel een rugleuning aan de achterkant. Daardoor kun je ook bij deze bank heerlijk in de hoek wegkruipen. Een loungebank biedt echter minder zitplaatsen dan een hoekbank.

Rechte bank

Rechte bankstellen heb je in alle soorten en maten. Vaak gaat het om een 2-zits of 3-zits bank met een armleuning aan beide zijkanten. Of je nu één grote bank koopt of twee kleine banken, een recht bankstel past in bijna elk interieur. Tip: combineer een recht bankstel met een paar mooie fauteuils.

Slaapbank

Een slaapbank of bedbank is een perfecte oplossing wanneer je weinig ruimte hebt. De bedbank (het woord zegt het al) is een bed en bank in één en is daardoor zeer geschikt voor een studentenkamer of logeerkamer. Qua slaapbanken heb je veel keuze; er bestaan hoekbanken, loungebanken en rechte bankstellen die je kunt veranderen in een comfortabel bed.

Modulebank met losse elementen

Het grootste voordeel van een bank met losse elementen is dat je de bank telkens opnieuw kunt indelen. Wil je languit op de bank liggen, dan creëer je met de elementen een hoekbank. Krijg je visite, dan schuif je de losse elementen uit elkaar, zodat je meer zitruimte hebt. Kijk je een film met vrienden? Maak dan één lange rechte bank, zodat iedereen het goed kan zien.

Kies jouw favoriete bank

ZitAxi.nl heeft een ruim aanbod hoekbankenloungebankenslaapbanken en bankstellen. Bij ons vind je altijd jouw ideale bank. Bekijk ons assortiment en bestel jouw nieuwe bank direct online.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?