Hoe onderhoud je je leren eetkamerstoel - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Hoe Onderhoud Je Je Leren Eetkamerstoel

Hoe onderhoud je je leren eetkamerstoel

Een lange levensduur

Heeft u net nieuwe leren eetkamerstoelen besteld bij Hoekbanken.nl? Dan kunt u rekenen op prachtige stoelen van hoge kwaliteit waar u lang plezier van gaat hebben. Mits u ze goed onderhoudt, natuurlijk. Het onderhoud van uw leren eetkamerstoel is namelijk ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat de meubelstukken lang meegaan. Toch is het onderhoud van een leren eetkamerstoel niet altijd even eenvoudig. Hoekbanken.nl geeft u graag een aantal tips voor het onderhoud van uw eetkamerstoelen!

Het juiste onderhoudsmiddel

Er zijn verschillende soorten leer. Ook bij Hoekbanken.nl kunt u kiezen tussen heel veel verschillende soorten mooie leren eetkamerstoelen. Echter betekent dit wel dat u hier met het onderhoud rekening mee moet houden, en het juiste onderhoudsmiddel aan moet schaffen. Zo zijn er leersoorten die een open structuur hebben, zoals vol-anilineleer. Deze structuur is erg gevoelig voor het intrekken van onder andere vuil en vocht. Ook is het lastiger te verwijderen dan bij andere leersoorten die wel ‘afgedekt’ zijn. Eigenlijk is het altijd wel aan te raden om uw leren eetkamerstoel te behandelen met een beschermingsmiddel. Zeker wanneer u een gezin heeft met kinderen, en er regelmatig iets geknoeid wordt, is dit zeer verstandig.

Onderhoud in drie stappen

Het onderhoud van uw leren eetkamerstoelen gaat in drie stappen:

 • Goede bescherming: wanneer u nieuwe leren eetkamerstoelen koopt, zult u ze eerst goed moeten behandelen met een beschermingsproduct. Op die manier zorgt u ervoor dat vocht, stof en ander vuil niet in het leer trekt, en dat het schoonmaken eenvoudiger gaat.
 • Dagelijks onderhoud: het enige wat u hoeft te doen wat betreft de dagelijkse schoonmaak is de leren eetkamerstoelen afnemen met een licht vochtige doek.
 • Periodiek behandelen: hoe goed u uw leren meubels ook onderhoud, verkleuring of scheurtjes kunnen altijd ontstaan. Daarom kunt u zo nu en dan de stoelen behandelen met het juiste onderhoudsmiddel. Op die manier zien uw leren eetkamerstoelen er weer als nieuw uit.

Wat u zeker NIET moet doen

Er zijn ook een aantal dingen die u zeker niet moet doen wat betreft het onderhoud van uw leren stoelen. Let erop dat de doek die u gebruikt om uw stoelen dagelijks af te nemen vrij is van zeep en kalkresten. Ook mag de leren eetkamerstoel niet in aanraking komen met chemische reinigingsmiddelen of oplosmiddelen, aangezien die het leer vernielen. Bovendien is het niet verstandig om bijvoorbeeld ruwe borstels te gebruiken om het leer te reinigen, aangezien het dan zou kunnen scheuren.

Mooie leren eetkamerstoelen van Hoekbanken.nl

Kortom, het onderhouden van een leren eetkamerstoel is niet veel werk! Bent u nog op zoek naar mooie nieuwe leren eetkamerstoelen? Dan bent u bij Hoekbanken.nl aan het juiste adres! U bestelt ze eenvoudig in de online webshop. U heeft de stoel dan snel in huis! Wanneer u hem eerst ‘in het echt’ wilt bekijken, nodigen we u van harte uit in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem vooraf wel even contact op door te bellen met 035-5338784 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas, of stuur een mail naar info@hoekbanken.nl. Bij Hoekbanken.nl vindt u de mooiste leren eetkamerstoelen!

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?