Hoe houdt u een velvet bank mooi en schoon? - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Hoe Houdt U Een Velvet Bank Mooi En Schoon?

Hoe houdt u een velvet bank mooi en schoon?

Een velours bank of velvet bank is nog steeds trendy! Een paar jaar geleden is de bank van velvet populair geworden en nog steeds zien we de bank in veel inrichtingen terug. En dat is niet zo gek. Een fluwelen bank heeft een luxe uitstraling en voelt heerlijk zacht en comfortabel aan. Een velvet bank is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en stijlen. Ook een hoekbank van velours behoort tot de mogelijkheden. Hierdoor is er altijd wel een fluwelen bank die bij uw inrichting past. De velours bank zal de komende jaren waarschijnlijk een trend blijven, dus u wilt goed voor dit meubelstuk zorgen. Daarom vertellen wij u graag alles over het onderhouden van uw velvet bank.

Wat is een velvet bank?

Velvet, fluweel en velours zijn bijna hetzelfde. Velours wordt gemaakt van zijde of katoen en wordt op een bijzondere manier geweven. De stof wordt gemaakt met openstaande lusjes, die worden doorgeknipt. Hierdoor ontstaat een zachte stof met een glanzend effect. Bij fluweel worden de lussen niet gesneden, waardoor het meer glanst. Wrijf je met je hand over de fluwelen, velvet of velours bank, dan wordt stof lichter of donkerder van kleur, afhankelijk van welke kant je op wrijft. Bovendien voelt de stof lekker zacht aan. Een hoekbank van velvet heeft een chique en toch ook speelse uitstraling en past in ieder interieur.

Een vlek in uw velours bank

Zit er een vlek in uw fluwelen bank? Dan kunt u de vlek het beste voorzichtig weghalen met een vochtige doek. U mag niet hard wrijven over de stof, dus probeer de vlek op te deppen. U kunt hierbij eventueel een neutrale zeepoplossing gebruiken. Zijn de vlekken hierna nog steeds niet uit uw velvet bank? Dan kunt u de kussenhoezen van de bank in de wasmachine wassen op maximaal 30 graden. Gebruik hierbij het programma voor fijne was. Stop de hoezen van uw fluwelen bank na het wassen nooit in de droger!

Stof en haren op een velvet bank

Pluisjes, stof en haren kunt u weghalen met de stofzuiger. Ook kunt u de velours bank afvegen met een stofborstel of kledingborstel. Heeft u huisdieren die ook graag op uw zachte fluwelen bank liggen? Leg dan een kleedje op de bank waar ze op kunnen liggen. Zo krijgt u minder haren op uw velvet bank en voorkomt u dat de bank vettig wordt.

Voorkom verkleuring van de velours hoekbank

Een velvet hoekbank kan op de duur verkleuren. Net als iedere andere stoffen bank. Er zijn wel een paar trucjes om te zorgen dat de bank zo lang mogelijk mooi en egaal van kleur blijft:

 • Ga niet steeds op dezelfde plek zitten
 • Verwissel af en toe de kussens van plaats
 • Zet de bank niet volledig in de zon

Velvet bank van Hoekbanken.nl

Heeft u nog vragen over het aanbod van Hoekbanken.nl? Of wilt u meer advies over het onderhouden van uw velvet hoekbank? Neem dan contact met ons op via het formulier op de website. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 06-30635648 of per mail via info@hoekbanken.nl.

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?