Het verschil tussen een boxspring en een matras - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Het Verschil Tussen Een Boxspring En Een Matras

Het verschil tussen een boxspring en een matras

Matrassen en boxsprings van Hoekbanken.nl

Bij Hoekbanken.nl kunt u terecht voor zowel matrassen als boxsprings. Boxsprings werden voorheen eigenlijk alleen gebruikt in hotels, maar tegenwoordig worden ze bijna net zoveel verkocht als gewone matrassen, en zijn ze in heel veel Nederlandse woningen te vinden. Maar wat is nu eigenlijk precies het verschil tussen een matras en een boxspring? Daar vertellen we graag wat meer over.

De samenstelling van een matras en een boxspring

Een boxspring is eigenlijk, zoals de naam al doet vermoeden, niets meer dan een bak met springveren. Om te zorgen voor extra ventilatie, is er tussen die springveren nog loze ruimte. Ook is de binnenkant van de boxspring voorzien van een beschermlaag gemaakt van wol, schuim of zelfs paardenhaar. Hierdoor is de boxspring erg comfortabel. Op sommige boxsprings moet ook nog een matras gelegd worden. Een matras kan gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo heb je matrassen van veren, schuim, lucht en heb je zelfs matrassen met water. Welk materiaal (en dus welke matras) het beste bij jouw past, is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, en van je lichaam.

Voordelen van een matras

Een van de grootste voordelen van een matras is dat het veel eenvoudiger is in gebruik. Een boxspring is redelijk groot en lomp, terwijl een matras een stuk minder ruimte in beslag neemt. Ook het reinigen van een matras is een stuk makkelijker dan dat van een boxspring. Daarbij is de matras veel goedkoper, waardoor het voor veel mensen een stuk aantrekkelijker is om het te kopen. Ten slotte is het bij sommige boxsprings alsnog nodig om een matras aan te schaffen.

Voordelen van een boxspring

Wanneer u een boxspring in huis heeft, zult u ongetwijfeld het gevoel hebben alsof u in een luxe hotel slaapt. Ze zijn namelijk ontzettend comfortabel. De levensduur van een boxspring is zeer hoog. Zo kunt u hem wel 25 jaar lang blijven gebruiken. Daardoor is het de investering zeker waard (een boxspring is immers iets duurder dan een matras). Zeker wanneer u hem koopt bij Hoekbanken.nl, want wij zorgen altijd voor een scherpe prijs!

Bestel eenvoudig bij Hoekbanken.nl

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe matras of een boxspring, u bestelt ze altijd voor een scherpe prijs bij Hoekbanken.nl. Dan heeft u het bovendien snel in huis. Heeft u vragen, of wilt u de matras of boxspring eerst ‘in het echt’ bekijken? Kom dan langs in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem dan vooraf wel even contact met ons op door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl of door te bellen naar 06-29577794 voor onze showroom in Hilversum, of 06-30635648 voor de vestiging in Oud-Alblas. Voor u het weet ligt u comfortabel op uw nieuwe matras of boxspring!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?