Goedkope Hoekbank kopen is niet altijd verkeerd - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Goedkope Hoekbank Kopen Is Niet Altijd Verkeerd

Goedkope Hoekbank kopen is niet altijd verkeerd

Op internet worden heel veel banken aangeboden maar zijn deze altijd zo goed als dat je zou denken?  Nee natuurlijk niet, een goedkope bank kan meevallen maar ook  tegenvallen! Maar hoe weet je nou of je de juiste keuze maakt, lees hier meer……

Hoe herken je een goedkope hoekbank

Een goedkope hoekbank herken je natuurlijk aan de prijs, maar op het blote oog kun je natuurlijk ook al snel zien of het hier om een goede of een slechte goedkope zitbank gaat.

Bijvoorbeeld de stof, gaat het om een stevige stof of juist een hele dunne stof, zit de bank hard of juist zacht, zit de bank meteen al erg zacht dan moet je je afvragen of je over een jaar  niet op de grond zit,  probeer aan de onderkant van de bank een stukje los te maken en kijk of er Nosag veren in zitten of dat er banden zijn gebruikt. banden kunnen vrij snel oprekken waardoor de bank na korte tijd slecht kan gaan zitten.

Nosag veren geven de bank wel het juiste zitcomfort mits ze niet meer dan een paar cm uit elkaar geplaatst zijn, met andere woorden er moeten genoeg veren zijn gemonteerd., zodra je dan toch aan de onderzijde aan het kijken bent probeer er dan achter te komen of er spaanplaat is gebruikt met beuken richels waarop de uiteinde van de nosag veren zijn gemonteerd. als dat zo is kun je er vanuit gaan dat je lang plezier gaat krijgen van de bank. Neemt niet weg dat iedereen anders met zijn spullen omgaat en bij het ene gezin een bank langer mee gaat dan bij het andere gezin

Hoeveel veren horen er in een zitting van een hoekbank?

In een zitting hoort er om de 8 tot 10 cm een veer te zitten. Deze worden tegenwoordig vastgezet met een plastic veerclip. Nadeel is dat een plastic veerclip na verloop van tijd breekt. Dit komt niet zozeer door de kracht die er op wordt uitgeoefend, maar doordat de weekmaker in het plastic successievelijk verdwijnt. Een zitbank die wat langer moet meegaan, wordt dan ook beter voorzien van metalen veerclips.

Er zijn verschillende soorten onder vering te herkennen

Er zijn een aantal verschillende onder veringen die toegepast worden bij de fabricage van hoekbanken In elke groep zijn er, afhankelijk van de opstelling, toepassing of combinatie met de zit vulling, verschillende mogelijkheden. Daarnaast bestaan er ook combinaties van de gebruikte onder vering. Het laatste meestal uit oogpunt van kostenbesparing.

Kortom een goedkope bank is vaak een juiste oplossing voor iemand met een kleine portemonnee, maar laat je goed uitleggen of het wel altijd de juiste keuze is, onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze, ook als u wat minder te besteden heeft. Hoekbanken.nl biedt heel vaak bankstellen loungebanken, slaapbanken en hoekbanken aan met een plekje of een vlekje, omdat u dan geen keuze heeft in de stof opstelling of het materiaal van de bank bieden wij deze bank aan voor wel heel lage prijzen.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?