En nu de kleur nog van uw nieuwe hoekbank - Hoekbanken.nl skip to Main Content
En Nu De Kleur Nog Van Uw Nieuwe Hoekbank

En nu de kleur nog van uw nieuwe hoekbank

Een bank uitzoeken is niet gemakkelijk

natuurlijk moet hij goed zitten maar de kleur is ook belangrijk.

Voor je op pad gaat kijk dan eerst even naar je huis; wat voor kleur zit er op de muren, past daar bijvoorbeeld een roze bank of een knopparp bank van Ikea bij, wat is de kleur van de vloer en vraag je af of je een heel andere stijl wilt of je wilt gaan schilderen of dat je alles in je huis lekker zo wilt laten.

De kleur en het materiaal van de bank is heel bepalend. Wil je stof of ga je voor lederlook of  voor een lederen  chesterfield. Vaak is er zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is geen stelregel van wat kan of niet kan en je hebt ook nog eens te maken met de smaak van iemand of -heel lastig- meerdere huisgenoten, meerdere meningen.

WAAR KUN JE REKENING MEE HOUDEN:

Kleur van de vloer, welke kleur zit er op de muur en wat voor zijn uw verdere kleuren in huis. (keuken, wandmeubel, tafel en stoelen)

Een bank met een lichte kleur zoals wit / creme / beige of lichtgrijs ziet er op een donkere vloer heel mooi uit, maar als je muur heel licht is wordt alles als snel heel flets en sla je de plank misschien wel helemaal mis.

Een donkere kleur bank is vaak heel aanwezig in je huis; vooral als je een wat grotere bank kiest die laag op de pootjes staat. De bank oogt dan nogal kolossaal. Heb je een heel grote ruimte en wil je alles een beetje opvullen dan is dat natuurlijk prima; prachtig zelfs, maar heb je maar beperkte ruimte kies dan voor een rustige kleur en geen drukke printen en zware stof. Het mooiste is als de bank iets van de grond af staat; voor je gevoel geeft dat meer ruimte en bijkomend voordeel is dat je er makkelijk onder kunt stofzuigen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Skandia hoekbank leverbaar in heel veel verschillende kleuren en materialen deze bank kun je bestellen op mooie hoge poten.

Blauw / wit is een prima kleur voor in de slaapkamer, deze kleuren geven een koele en kalme uitstraling. Maar de kleur kan ook een beetje chique uitstraling geven als je deze toepast in je woonkamer in combinatie met wat warmere kleuren, zoals bijvoorbeeld rood, bruin. Denk hierbij aan een mooi vloerkleed. Het kleed geeft dan door de warme kleur de warmte af maar houdt een balans met de koele tinten Tenzij je natuurlijk van een heel koel, strak interieur houd. Wilt u graag een witte bank, dan is het handig om afneembare hoezen te nemen die je goed kunt reinigen of wit leder(look).

Een bank in de taupe-kleur past zich gemakkelijk aan de omgeving aan. Dus wat je ook op de muur of vloer hebt; bruin, grijs, beige, wit, taupe is een warme, goed te combineren kleur.

Een grijze bank is een neutrale keuze waar u veel kanten mee op kunt. Grijs is veilig maar wil je een bank met een bepaalde uitstraling of eens iets anders dan anders dan zou je dit met het model moeten doen (ronde hoek; hoog op pootjes waardoor het lijkt dat de bank zweeft, een “plofbank”) of de structuur van de stof.

WAAR KOMT DE BANK DE STAAN (HOUDT REKENING MET DE INVAL VAN HET LICHT)

Wat heel verstandig is om in woonbladen te kijken naar diverse kleuropstellingen. Daar is meestal wel nagedacht over hoe een bepaalde kleur staat bij de andere kleurelementen in de woonkamer. Heb je een bepaalde kleur uitgezocht neem dan het staaltje altijd even mee naar buiten; in de winkel lijkt de kleur altijd weer anders dan buiten. Als je teveel twijfelt vraag dan of het mogelijk is om een stukje van de stof of de staal mee te mogen nemen.

WIL IK EEN BANK VOOR EEN PAAR JAAR OF MOET DEZE HEEL LANG MEE

Kies je een bank met een felle kleur (bv. rood, okergeel, groen, oranje) dan heb je kans dat je na verloop van een aantal jaren de bank zat bent terwijl deze nog helemaal goed is. Kies je voor een neutralere kleur die goed bij je interieur past dan is het risico van uitgekeken raken op een bank kleiner. Je kunt alles altijd opvrolijken met kussens, een tapijt een plaid etc. Deze accessoires verander je makkelijker dan een hele nieuwe bank. Maar ieder mens is anders; de een is veranderlijker dan de ander.

Wij hebben voor ieder wel een bank ook in een lagere prijsklasse waardoor je vaker en makkelijk kunt veranderen.

Komt u een keer kijken in een van onze showrooms

Klik voor de locaties en openingstijden

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?