Dit zijn de kenmerken van het Scandinavisch interieur - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Dit Zijn De Kenmerken Van Het Scandinavisch Interieur

Dit zijn de kenmerken van het Scandinavisch interieur

Scandinavisch interieur is een ware woontrend

Het Scandinavisch interieur is een woonstijl die in de afgelopen jaren alleen maar aan het stijgen is in populariteit. Ook in 2021 kiezen veel mensen ervoor om hun woning volgens deze trend in te richten. In dit blog vertellen wij van Hoekbanken.nl welke elementen in een Scandinavisch interieur centraal staan. Hopelijk kunnen we u met deze tips inspireren.

Licht hout staat centraal

Een belangrijk element in elk Scandinavisch interieur, is hout. Van houten vloeren tot houten meubels, het materiaal komt vaak terug. In Scandinavië zijn de nachten vaak lang, wat de reden is dat het interieur licht ingericht wordt. Daarom zien we weinig donker hout in het Scandinavisch interieur, maar juist veel lichte houtsoorten. Om ervoor te zorgen dat het interieur niet saai en eentonig wordt, adviseren we om verschillende houtsoorten en -tinten met elkaar af te wisselen. In het assortiment van Hoekbanken.nl vindt u bijvoorbeeld mooie houten eettafels die perfect in een Scandinavische inrichting passen.

Wit, grijs en pastel

Ook in de rest van het Scandinavisch interieur komen vooral lichte kleuren terug. Op de muren zijn wit en grijs te vinden. Een accentmuur in een mooie pastelkleur past ook perfect. Denk bijvoorbeeld aan lichtblauw, mintgroen of zachtroze. Ook accessoires in deze kleuren staan mooie bij de Scandinavische inrichting. Het geheel wordt afgemaakt met natuurlijke tinten. Zo staan planten mooi bij de inrichting, wat betekent dat ook groen terug te vinden is.

Zachte materialen

Zoals gezegd zien we veel hout terug in de Scandinavische inrichting. Maar dat is niet het enige materiaal waar gebruik van gemaakt wordt. Om de look van het interieur wat te ‘verzachten’ en knusser te maken, is stof ook een zeer geschikte keuze. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk zacht tapijt, fluffy kussens of natuurlijk een mooie stoffen bank. Bij Hoekbanken.nl vindt u een groot assortiment aan stijlvolle stoffen hoekbanken. Die bestelt u gewoon online.

Bestel stijlvolle meubels bij Hoekbanken.nl

Bij Hoekbanken.nl vindt u een groot assortiment aan stijlvolle meubelstukken die perfect passen bij de Scandinavische inrichting. Die bestelt u gewoon online in onze webshop. U kunt voor meer informatie ook contact met ons opnemen. Wanneer de het weer toegestaan is, heten we u ook van harte welkom in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem voor u langskomt ook contact met ons op voor een afspraak. Dat kan door hier op de site het contactformulier in te vullen, te bellen naar 06-29577794 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas of door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?