De verschillende soorten bekleding voor een hoekbank - Hoekbanken.nl skip to Main Content
De Verschillende Soorten Bekleding Voor Een Hoekbank

De verschillende soorten bekleding voor een hoekbank

Voor- en nadelen van de soorten bekleding

Wanneer u een nieuwe hoekbank wilt kopen, zijn er heel veel verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Zo zijn er heel veel opties wat betreft stijl, model en vorm. Ook wat betreft bekleding zijn er veel verschillende keuzes. Twijfelt u nog over het soort bekleding? Hoekbanken.nl vertelt u graag meer over de voor- en nadelen van verschillende soorten bekleding voor een hoekbank.

Stoffen hoekbanken

Bent u op zoek naar een stijlvolle, knusse hoekbank? Dan kiest u voor stof. De voordelen van een stoffen hoekbank zijn onder andere het hoge zitcomfort, de grote keuze uit verschillende soorten stof, kleuren en patronen en het feit dat een stoffen hoekbank geen krassen krijgt. Echter zijn er ook een aantal nadelen. Zo kan het stof snel vuil worden en is het geen ideale optie wanneer u kinderen of huisdieren heeft. U kunt het stof wel laten impregneren, wat het vocht- en vuilafstotend maakt.

Leren hoekbanken

U kunt ook kiezen voor een leren hoekbank. De voordelen hiervan zijn dat leer een erg duurzaam materiaal is van hoge kwaliteit. Het kan zeker wel tegen een stootje, en u zult er jarenlang plezier van hebben. Bovendien is het zeer makkelijk te onderhouden, vooral wanneer u de juiste producten gebruikt om het te beschermen. Haren, stof en ander vuil zijn makkelijk te verwijderen van een leren hoekbank, vooral in vergelijking met een stoffen bank. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen. Zo kan leer erg prijzig zijn. Ook kan er minder gevarieerd worden wat betreft kleur en design vergeleken met een stoffen bank. Bovendien is leer gevoelig voor vlekken en kan het verkleuren wanneer het in de zon staat.

Lederlook hoekbanken

Vindt u de uitstraling van de leren hoekbank mooi, maar twijfelt u nog door de nadelen die we genoemd hebben? Profiteer van de uitstraling van leer zonder deze nadelen, en kies voor een lederlook bank. Deze banken zijn nog makkelijk in onderhoud, niet vocht-doorlatend en zullen veel minder snel verkleuren. Bovendien zijn ze een stuk goedkoper dan een echt leren hoekbank. De nadelen van kunstleer zijn het feit dat het minder duurzaam is, en dat het gevoeliger is voor slijtage. Ook kunnen sommige banken ietwat plastic aanvoelen.

Bestel eenvoudig online bij Hoekbanken.nl

Voor wat voor soort bekleding van uw hoekbank u ook kiest, u kunt terecht bij Hoekbanken.nl! Bestel uw ideale hoekbank gewoon hier online via de site. Wilt u hem toch eerst in het echt zien? Kom dan langs in een van onze showrooms in Hilversum of Oud-Alblas! Bel 035-5338784 voor Hilversum of 06-30635648 voor Oud-Alblas, of stuur een mail naar info@hoekbanken.nl. Voor hoekbanken met alle soorten bekleding kunt u terecht bij Hoekbanken.nl!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?