De kenmerken van de Marokkaanse salon - Hoekbanken.nl skip to Main Content

De kenmerken van de Marokkaanse salon

Een gastvrije sfeer

Is het doel van uw interieur ook om er een gastvrije sfeer te creëren? Laat u dan inspireren door de prachtige traditionele Marokkaanse salon. Deze unieke hoekbanken stralen gastvrijheid uit, en voegen heel veel sfeer toe aan uw woon- of zitkamer. Wat de Marokkaanse salon nu juist zo kenmerkend maakt? Wij van Hoekbanken.nl vertellen er alles over!

Genoeg plek voor iedereen

Met een Marokkaanse salon heeft u altijd genoeg plek voor iedereen. Een van de meest opvallende kenmerken is namelijk de grootte. Niet alleen is de Marokkaanse salon een stuk dieper dan de meeste hoekbanken (hij is dan ook meer te vergelijken met een loungebank), maar ook is hij een stuk langer. Zo is het niet ongewoon om een Marokkaanse salon tegen te komen in u-vorm in plaats van in l-vorm. Dit betekent dan ook dat er veel zitplek is. Zo is er altijd ruimte voor onverwachte gasten, ook wanneer u een groot gezin heeft!

Het uniek design van de Marokkaanse salon

Naast de grootte heeft de Marokkaanse salon nog een aantal andere kenmerkende eigenschappen. Zo is hij gemaakt van een houten frame. Dit frame is vaak voorzien van sierlijke graveringen. Op het frame worden comfortabele kussen geplaatst om op te zitten. Ook zijn er Marokkaanse salons zonder rugleuning. Dit komt doordat de bank bijna altijd tegen de muur geplaatst wordt, en een rugleuning dus eigenlijk helemaal niet nodig is. Ook tegen de muur worden dan deze mooi versierde gestoffeerde kussen geplaatst. Zo is het zitten op een Marokkaanse sofa nog altijd zeer comfortabel.

De mooiste kleuren en patronen

Door het houten frame en het feit dat de bank tegen de muur geplaatst wordt, zijn de kussens een essentieel onderdeel geworden van de Marokkaanse sofa. De stijl van de stoffering is dan ook zeer kenmerkend. Vaak zijn de kussens voorzien van een prachtig gekleurde stof met een mooi patroon. Wanneer ze voorzien zijn van een wat drukker patroon wordt er vaak gekozen voor een natuurlijke, warme kleur.

Haal inspiratie uit de Marokkaanse salon

Wilt u uw woning ook zo gezellig inrichten, en bent u geïnspireerd door de gezellige sfeer van de Marokkaanse salon? Kies dan voor een grote bank. Bij Hoekbanken.nl vindt u veel u-vorm (lounge)banken die de Marokkaanse salon een moderne twist geven (bijvoorbeeld door leren bekleding). Sier de bank met prachtige kussens in felle kleuren en mooie patronen.

Bestel online of bezoek de showroom

Bij Hoekbanken.nl bestelt u uw nieuwe hoekbank super eenvoudig online. Wilt u de bank liever eerst in het echt zien? Dan heten we u welkom in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Maak hiervoor wel eerst een afspraak. Voor Hilversum doet u dat via 035-5338784 en voor Oud-Alblas belt u 06-30635648. U kunt tevens een mail sturen naar info@hoekbanken.nl. Bij Hoekbanken.nl vindt u de mooiste banken geïnspireerd door de Marokkaanse salon!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?