De drie grootste voordelen van een leren bank - Hoekbanken.nl skip to Main Content
De Drie Grootste Voordelen Van Een Leren Bank

De drie grootste voordelen van een leren bank

Voordelen van leer

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe bank, weet u ongetwijfeld dat u de keuze heeft uit banken van heel veel verschillende materialen. Die keuze is zeker niet altijd even gemakkelijk. Bij Hoekbanken.nl willen we uw keuze wat makkelijker maken door de voordelen van de verschillende materialen op een rij te zetten. In dit blog leest u meer over de drie grootste voordelen van een leren bank.

1. Lange levensduur

Leer is een erg duurzaam materiaal van hoge kwaliteit. Dat betekent dat het een lange levensduur heeft. Er zijn verschillende soorten leer, waarvan de kwaliteit verschilt. Echter is elke leersoort wel bestand tegen een stootje, en de bank gaat dus sowieso langer mee, vooral wanneer u let op de volgende punten:

 • Scherpe dingen kunnen scheuren of krassen op het leer veroorzaken. Let dus op met bijvoorbeeld de nagels van dieren
 • Wanneer een leren bank in de zon geplaatst wordt, kan hij verkleuren. Let hier dus ook op
 • Het onderhouden is makkelijk, maar zorg wel dat u het goed doet

2. Een leren bank is makkelijk schoon te houden

Het schoonhouden is erg makkelijk, veel eenvoudiger dan het onderhouden van bijvoorbeeld een stoffen bank. Wanneer u op een stoffen bank knoeit, dan heeft u meteen een vlek in de stof. Het reinigen van de bank is dan een hele klus. Knoeit u op een leren bank, neem hem dan simpelweg af met een vochtig doekje. Geen wonder dus dat gezinnen met kinderen vaak kiezen voor een leren bank. Het is niet nodig om chemische reinigingsmiddelen op de bank te gebruiken. Hiermee kunt u het leer namelijk beschadigen. Wel kunt u het periodiek behandelen met een middel dat geschikt is voor het soort leer van uw bank.

3. Allergie-vriendelijk

Heeft u of een lid van uw familie last van allergieën? Dan is een leren bank ideaal. In tegenstelling tot een stoffen bank blijft er aan een leren bank niets hangen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan haren of stof. Heeft u astma of bent u allergisch voor huisstofmijt, dan is een leren bank ideaal. U kunt de bank makkelijk afnemen met een vochtig doekje of een plumeau, dus de bank is ook zo weer schoon.

Bestel eenvoudig online een leren bank bij Hoekbanken.nl

Wilt u profiteren van de voordelen van een mooie leren bank. Bestel hem eenvoudig hier op de site van Hoekbanken.nl! Wij hebben een groot assortiment. En al onze producten worden snel bij u thuisbezorgd. Wilt u de bank in het echt zien voordat u hem koopt? Dat kan! Kom langs in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem vooraf wel even contact op door een mail te sturen naar info@hoekbanken.nl of bel 06-29577794 voor Hilversum, of 06-30635648 voor Oud-Alblas. Profiteer nu van de voordelen van leer met een mooie bank van Hoekbanken.nl.

  Wij helpen u graag verder met al uw vragen!  Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

  Chat openen
  💬 Hulp nodig?
  Kan ik je helpen?