De beste manieren voor een schoon huis met huisdieren - Hoekbanken.nl skip to Main Content

De beste manieren voor een schoon huis met huisdieren

Wanneer je een hond, kat, kanarie of konijn hebt dan is het vaak een vraag hoe je de woning mooi schoon kunt houden. Achter de hoekbanken en in de hoeken van de kamer zijn vaak nog haren of stof te vinden van de dieren. Wanneer je van een schoon huis houdt is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen, alles af te stoffen en ook om de woning te dweilen. Het is niet altijd een even leuke klus. Het is wel belangrijk om te doen. Graag delen we onze tips om de woning mooi schoon te houden met huisdieren. Zo kun je volop genieten van het huis en de huisdieren.

Viezigheid van buiten

Het maakt niet uit of je een hond of kat hebt: De viervoeters nemen altijd viezigheid mee naar huis. De honden wandelen in het zand, op het veldje voor honden en de kat komt snel naar binnen als het buiten met bakken naar beneden komt (en overal modderig is). Alles wordt vies in huis. Ze vegen hun voeten niet en hebben ook geen huisschoenen. Ze rennen de hoekbank op of gaan lekker op het vloerkleed liggen waar het warm is. Hoe houd je dit nu schoon?

Kies voor slimme deurmatten

Door de juiste matten op de juiste plekken te leggen in de woning is het mogelijk om het meeste vuil al kwijt te zijn voordat ze in huis komen. Een mat in huis en ook een mat voor de deur zorgt dat het meeste vuil al buiten blijft.

Op tijd borstelen

Dieren verharen. Het is daarom goed om ze minimaal twee keer per week te borstelen. Kies vaste momenten zodat de dieren eraan gewend zijn en je het zelf ook niet vergeet. Het is belangrijk om de dieren even te vertroetelen. Door ze op een vaste plek te borstelen zorg je ervoor dat de haren niet allemaal in de woning terecht komen. Hier kun je veel winst maken om de woning schoon te houden.

Een robotstofzuiger

Naast je huisdier zal er binnenkort een nieuwe vriend bijkomen. Het gaat hier om Neato de robotstofzuiger. Het is een manier om zo automatisch de woning te stofzuigen. Het is nu mogelijk om de woning schoon te maken. Zonder dat je zelf in huis bent is de robotstofzuiger actief om alle hondenharen of kattenharen weg te halen. Het is een zegen. Wanneer je thuiskomt is het niet meer nodig om te stofzuigen.

De juiste geurtjes in huis

Het is slim om baking soda te gebruiken als er een keer een plekje is in het tapijt of op de hoekbanken. Het is zuiveringszout wat een wondermiddel is om vervelende geurtjes tegen te gaan. Het tapijt wordt besprenkeld met wat baking soda. Laat het een uurtje intrekken en haal het dan weer weg. Het is ideaal! Voor heerlijke geurtjes in huis is het trouwens mogelijk om een goede geurkaars te gebruiken. Het zal je helpen om nog meer te genieten van de woning samen met je huisdieren. Het maakt niet uit of het gaat om een hond, kat, parkiet, papegaai of cavia: een schoon huis is prettig voor iedereen.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?