Bankstellen zijn er in vele soorten en maten welke past het beste bij mij? - Hoekbanken.nl skip to Main Content

Bankstellen zijn er in vele soorten en maten welke past het beste bij mij?

Welk bankstel past bij jou?

Ben je van plan je interieur aan te passen? Dan moet je natuurlijk altijd rekening houden met de aanschaf van een nieuwe bank. Niet alleen is dit één van de grootste investeringen, maar ook nog één van de belangrijkste. De bank speelt namelijk een prominente rol in je woonkamer. Het is dus ook belangrijk dat dit bankstel volledig bij je past. Niet alleen moet je bank er mooi uit zien. Hij moet bovendien natuurlijk ook lekker zitten. Het is namelijk een plek waar je een groot gedeelte van de dag door gaat brengen. Maar welke bank past nu het best bij jou? Dat kan natuurlijk lastig zijn om te oordelen. In dit artikel zal informatie over verschillende banken worden gegeven. Op basis van die kennis kun jij hopelijk een weldoorlichte keuze maken en nagaan welke bank het beste bij jou, en je interieur, past!

De Slaapbank, bedbank en bank met slaapfunctie.

De slaapbank wordt vooral aangeschaft door mensen die een klein huis hebben. Het voordeel van een slaapbank is namelijk dat deze erg functioneel is. Je kunt hem immers gebruiken om op te slapen, maar daarnaast functioneert hij ook als reguliere bank. Het voordeel voor kleine huizen daarmee is dat je er veel ruimte mee kunt besparen. Want juist de bank en het bed zijn de locaties die het meeste ruimte innemen in de woonkamer. Bovendien kan de slaapbank dan ook bijvoorbeeld gebruikt worden voor visite. Je hebt dan geen aparte logeerkamer nodig en hoeft bijvoorbeeld ook geen luchtbed op te pompen.

tweezits-en driezits banken oftewel bankstellen.

De tweezitsbank kan in combinatie worden gekocht met een andere tweezitsbank, of bijvoorbeeld met een driezitsbank. Waar je voor kiest is afhankelijk van het aantal familieleden, maar natuurlijk ook van je woonkamer. Heb je een groot gezin, dan is het bijvoorbeeld aan te raden om een tweezitsbank te combineren met een driezitsbank. Je hebt dan voor vijf personen plaats en kunt dit bovendien ook nog eens heel erg praktisch indelen. De meeste mensen proberen deze banken zo neer te zetten dat het vanaf beide banken gemakkelijk is om naar de televisie te kijken. Vaak is dit ook wel mogelijk. Je kunt daarover natuurlijk ook altijd interieuradvies vragen als je er zelf weinig verstand van hebt.

Vierzits- en vijfzitsbanken koop je in Hilversum

Heb je een heel groot gezin? Dan kun je er ook voor kiezen om vierzits of vijfzitsbanken aan te schaffen. Het voordeel van deze banken is dat er veel mensen naast elkaar kunnen zitten. Het nadeel daarvan is echter dat je weinig ruimte overhoudt. Het neemt namelijk heel veel plek in beslag. Bovendien is het vaak ook heel onpraktisch om 2x een vierzitsbank aan te schaffen. Wat je wel kunt doen is een vierzits bank bijvoorbeeld combineren met twee prachtige stoelen. Veel mensen mogen dan wel meestal meerdere banken hebben. Natuurlijk is dit geen vereiste waar je je aan moet houden. Sommige mensen hebben natuurlijk ook heel veel ruimte in huis. Je kunt er dan gemakkelijk 2 3/4 of 5 zitbanken in kwijt. Dat is dan geen enkel probleem!Hoekbank: bankstellen

Natuurlijk heb je dan ook nog de hoekbank. De hoekbank is vooral de laatste jaren steeds populairder geworden. De hoekbank is vooral ideaal als je een huis hebt met een goede hoek. Het is dan zeer relevant om een mooie hoekbank te kopen. Niet alleen ziet een hoekbank er erg mooi uit. Een hoekbank zorgt er ook nog eens voor dat er veel mensen op kunnen zitten. Twee belangrijke voordelen van een bank in één! Bovendien wordt een hoekbank ook regelmatig gebruikt om een grote woonkamer op te delen. Je kunt door de hoekbank bijvoorbeeld een gedeelte van de woonkamer afscheiden. Van een ander gedeelte van de woonkamer kun je dan bijvoorbeeld een mooie zithoek van maken.

Welke kleur bank past bij jou?

We hebben nu de verschillende soorten banken behandeld. Hopelijk kun je met deze informatie een weloverwogen keuze maken. Natuurlijk is dit maar de basis en kun je voor gepast advies altijd een interieurexpert vragen. Die hebben er nog meer verstand van en kunnen individuele situaties ook een stuk praktischer bekijken. Maar naast het soort bank moet je natuurlijk ook nog nadenken over de kleur. Welke kleur bankstel past het best bij je interieur. Waar moet je rekening houden? Lees snel verder voor enkele handige tips.

Eigen smaak: bankstellen

Natuurlijk moet je allereerst afgaan van je eigen smaak. Iedereen heeft een specifieke smaak als het gaat om kleuren. Dit is dan ook individueel en niet iets wat een ander je kan opleggen. Dus allereerst is het belangrijk om na te gaan wat je nu echt een mooie kleur vindt. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld het internet afstruinen, maar ook op internet kun je daar inzichten over opdoen. Het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat een bank over het algemeen een lange tijd meegaat. Je moet dus een kleur kiezen die je al een tijd mooi vindt. Het is bijvoorbeeld belangrijk om geen impulsieve kleur te kiezen. Misschien had je wel in een vlaag van verstandsverbijstering een grote voorliefde voor lichtblauw. Maar de bank gaat in de regel lang mee, dus daar kun je dan op de lange termijn spijt van krijgen. Om die reden kiezen heel veel mensen voor meer neutrale kleuren. Ook daarin kun je best variëren, maar het voordeel is dat deze kleuren vaak steady zijn. Met andere woorden: je blijft ze op lange termijn ook leuk vinden.

Kiezen voor een praktische kleur

Naast de eigen smaak, waar je natuurlijk rekening mee moet houden, is het ook verstandig om een praktische kleur te kiezen. Een witte bank is bijvoorbeeld niet aan te raden wanneer je kleine kinderen hebt. In zo’n bank komen dan snel vlekken en dat is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten. Meer lichte kleuren zijn alleen verstandig als je geen kleine kinderen meer hebt, maar bijvoorbeeld ook geen huisdieren. Veel mensen onderschatten namelijk dat huisdieren ook nog aardig wat problemen kunnen bewerkstelligen met je bank! Donkere kleuren zijn dus meestal wel praktischer wat betreft schoonmaken. Je ziet daar veel minder snel vlekken in! In Hilversum en Oud Alblas vind je onze winkels die banken verkopen in vele soorten en maten.

Klik hier voor de adressen en openingstijden!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?