Afmetingen van hoekbanken: hoe kies je een bank die bij je past? - Hoekbanken.nl skip to Main Content
Afmetingen Van Hoekbanken: Hoe Kies Je Een Bank Die Bij Je Past?

Afmetingen van hoekbanken: hoe kies je een bank die bij je past?

Passende hoekbank vinden

Wilt u graag een hoekbank kopen voor uw woning? Dan is het natuurlijk belangrijk om een bankstel met de juiste afmetingen te kopen. Maar hoe weet u nu welke afmeting van hoekbanken het beste in uw woning past? Natuurlijk kunt u het opmeten (wat ook zeker nodig is voor u de aankoop doet), maar er zijn ook nog een aantal andere aandachtspunten. Wij van Hoekbanken.nl vertellen meer over de afmeting van hoekbanken.

Kleine hoekbanken

Vaak denken mensen dat hoekbanken alleen geschikt zijn voor grote woningen met veel ruimte. Echter is dit zeker niet altijd het geval. Als u een hoekbank kiest met de juiste afmetingen, is zelfs een hoekbank in een studio een ontzettend stijlvolle aanvulling. Het zorgt voor genoeg zitplekken en zorgt voor een scheiding tussen het woon- en slaapgedeelte. Ook zijn kleine hoekbanken zeer geschikt voor kleine appartementjes of andere kamers.

Middelgrote hoekbanken

De middelgrote hoekbank heeft vaak de perfecte afmetingen voor een ‘gewone’ woonkamer. Voor een klein appartement is hij meestal wat te groot. Denk bij een middelgrote hoekbank aan de traditionele L-vorm, met een chaise longue aan de linker- of rechterkant. Onze tip: kies voor een hocker en je kunt de chaise longue plaatsen aan welke kant je wilt. Bovendien zorgt een hocker vaak ook nog voor extra bergruimte. Let er echter wel op dat je rekening houdt met de afmetingen van zowel de bank als met die van de hocker.

Lounge hoekbanken

Heeft u een middelgrote tot grote woonkamer? Kies dan voor een heerlijke loungebank. De afmetingen van deze hoekbanken zijn vaak wat groter, maar ze zijn het zeker waard. Een lounge hoekbank is een bank met een extra diepe zitting. Hierdoor zijn ze ideaal om languit op te relaxen. Wanneer het aankomt op de afmetingen van de lounge hoekbank moet u er vooral op letten dat het zitvlak dus wat groter is dan bij een ‘normale’ hoekbank.

U-vorm hoekbanken

Bent u op zoek naar een bank voor een grote kamer? Wat dacht u dan van de U-vorm hoekbank. Waar de L-vorm hoekbanken een chaise longue hebben aan de linker- of rechterkant, heeft een U-vorm hoekbank deze aan beide kanten. Zo heeft u dus genoeg plek voor de hele familie, en kunnen ook (onverwachte) gasten comfortabel zitten!

Hoekbanken van alle afmetingen bij Hoekbanken.nl

Bij Hoekbanken.nl vindt u hoekbanken in alle soorten en maten. Neem eens hier op de site een kijkje in ons ruime assortiment, of kom langs in onze showroom in Hilversum of Oud-Alblas. Neem vooraf echter wel even contact met ons op. Dat doet u telefonisch voor Hilversum via 035-5338784 en voor Oud-Alblas belt u 06-30635648. U kunt tevens een mail sturen naar info@hoekbanken.nl. Hoekbanken in alle afmetingen vindt u bij Hoekbanken.nl.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?