5 tips voor het inrichten van een klein oppervlakte - Hoekbanken.nl skip to Main Content
5 Tips Voor Het Inrichten Van Een Klein Oppervlakte

5 tips voor het inrichten van een klein oppervlakte

Wat heb je zoal nodig bij het inrichten van een kleine ruimte

Bij het inrichten van een kleine woning of appartement is het belangrijk dat er op enkele punten wordt gelet met betrekking op de ruimte. De 5 tips voor het inrichten van een kleine kamer of appartement.

Tip 1: Licht

Licht creëert ruimte waardoor een ruimte al snel groter kan lijken. Kies daarom niet voor donkere kleuren, dit werkt tegenstrijdig. Toch wat donkere kleuren in de woning? Kies voor een accentkleur en plaats deze op één wand. Dit kan bijvoorbeeld een hele felle kleur zijn of een natuurtint.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om juist de meubels meer kleur te geven. Kies bijvoorbeeld voor een groene stoel en een groene baan op de muur. Dit zorgt voor kleur en houdt de ruimte in één geheel.

Tip 2: Visueel afscheiden van ruimte

Bij een kleine ruimte is het van belang dat er een zo ruimtelijk mogelijk effect ontstaat. Natuurlijk wil je wel bepaalde delen afscheiden, zoals de keuken, eethoek en slaapkamer. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden door middel van meubels. De juiste hoekbank of kast kan er voor zorgen dat er ruimtes ontstaan.
Kies je ervoor om geen ruimtes te creëren, dan zal het oppervlakte vaak sneller, rommelig ogen.

Tip 3: Multifunctionele meubelstukken

Een bedbank, een ronde eettafel of een hocker waarin je spullen kunt opbergen zijn allemaal meubels die erg handig zijn als je een kleine woning hebt. De meubelstukken zijn een stuk stijlvoller dan vroeger. Praktisch betekend vandaag de dag niet per definitie lelijk.

Tip 4: Creëer diepte met lagen

Een kleine ruimte beschikt over weinig diepte daarom is het van belang dat je dit creëert met lagen. Dit kun je op een stijlvolle en speelse manier doen. Hoe? Kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur hoekbank met daarop kussens in een totaal andere kleur met daaronder bijvoorbeeld een kleed. Dit zijn allemaal trucjes om meer diepte te creëren.

Tip 5: Ga de hoogte in

Nog een goede tip .. kies er voor om de hoogte in te gaan. Kijk verder dan naar alleen de vloerruimte, zeker wanneer je opbergruimte zoekt. Kies voor kasten die de lucht in gaan!

Hoe vind ik de juiste meubels die bij mij passen?

Kies tijdens het inrichten voor meubels die passen en aansluiten in jouw interieur kies niet zomaar voor kasten, hoekbanken of stoelen. Het is van belang dat de meubels comfort bieden en passen bij uw wensen. Kies de ideale hoekbank voor in uw woning!

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?