4 tips om je studentenkamer goedkoop in te richten - Hoekbanken.nl skip to Main Content

4 tips om je studentenkamer goedkoop in te richten

Hoewel er steeds minder studerende en werkende jongeren jong uit huis gaan, telt Nederland een groot aantal studenten dat wel op zichzelf woont. De zoektocht naar een studentenkamer in Amsterdam of een studentenkamer in Utrecht is vandaag de dag vaak best lastig. Maar zodra je – eindelijk –  de perfecte studentenkamer gevonden hebt, kan het studentenleven beginnen! De eerste stap na het scoren van de sleutel tot je nieuwe paleis tijdens je studententijd is het inrichten van je kamer. Als student wil je je kamer het liefst zo goedkoop mogelijk inrichten, zodat je nog wat geld overhoudt voor leuke dingen. Daarom hebben we in dit artikel enkele tips voor je verzameld waarmee je binnen no time goedkoop je studentenkamer in kunt richten.

Ga op zoek naar gratis spullen

Gratis spullen? Jazeker: tegenwoordig kun je online op heel veel plekken gratis spullen vinden. Van meubels tot aan keukenapparatuur en van kledingkasten tot koffiekopjes. Op Facebook heb je bijvoorbeeld diverse groepen waar je lid van kunt worden waarin mensen in de woonplaats waar jij woont gratis spullen weggeven. Je moet natuurlijk wel een beetje geluk hebben met het aanbod, maar grote kans dat je in ieder geval wat basis meubelstukken kunt vinden. Tip: check ook eens het aanbod op Marktplaats voor gratis of goedkope meubels. Veel mensen bieden prima banken en slaapbanken aan voor een klein prijsje.

 

Check de aanbiedingen van winkels

Met een beetje geluk scoor je dus de meeste benodigdheden gratis of heel goedkoop tweedehands, maar het kan altijd zo zijn dat er dingen zijn die je wel nodig hebt en die niet worden aangeboden. Check daarom vanaf het moment dat je weet dat je wilt gaan verhuizen naar je toekomstige studentenstad de aanbiedingen van diverse meubelwinkels en andere (web)shops. Er is namelijk regelmatig korting op meubels zoals hoekbanken, slaapbanken en kasten te vinden, zolang je maar een beetje moeite doet om de juiste deals te vinden. Met een goede aanbieding voor een (slaap)bank heb je al het begin van je studentenkamer.

Meubels met multifunctionele eigenschappen

Om geld te besparen, kun je daarnaast gaan voor meubels met multifunctionele eigenschappen. Een eettafel kan direct je bureau worden en een slaapbank is perfect voor slapen én een filmpje kijken met je vrienden. Je hoeft de bank alleen in de avond even uit te klappen tot een bed en voilà: je kunt heerlijk slapen. Een voordeel van dergelijk meubilair is dat je direct heel wat ruimte bespaart. De meeste studentenkamers zijn immers al niet de grootste, dus je profiteert van een win-win situatie. Waar je op moet letten bij het kopen van een slaapbank lees je in dit artikel dat we eerder schreven.

Let wel altijd op kwaliteit

Als laatste tip willen we je meegeven dat goedkope banken en andere meubels niet uiteindelijk altijd de goedkoopste optie zijn. Wanneer de prijs van een slaapbank te mooi lijkt om waar te zijn dan is dat vaak niet zonder reden. Goedkoop is in dat soort gevallen vaak duurkoop, want wat heb je er nou aan als je maar één jaartje met een slaapbank kunt? Daarom kun je soms beter een goede investering doen in écht kwalitatieve meubels zodat je daar extra lang gebruik van kunt maken. Op die manier ben je uiteindelijk minder geld kwijt dan wanneer je ieder jaar een nieuwe slaapbank moet kopen. Tel daarbij op dat kwaliteit ook altijd net iets lekkerder zit of slaapt en je hebt een goede deal. Neem dus de tijd om te kijken welke meubels je allemaal nodig hebt in je studentenkamer en hoe je daar op een efficiënte manier het minste geld aan kwijt bent.

    Wij helpen u graag verder met al uw vragen!    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.

    Chat openen
    💬 Hulp nodig?
    Kan ik je helpen?